Recentere informatie bij uitvoeren kenteken check

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
25 jan , 2015,
Editor
, , ,
No Comments

Sinds 1 januari 2014 werken Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) en stichting Nationale Auto Pas (NAP) samen om de gegevens van alle auto’s in Nederland te vergaren en op te slaan. Deze gegevens kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor het uitvoeren van een RDW kentekencheck, zoals velen doen bij het kopen van een tweedehands auto om de gegeven informatie van de verkoper te controleren en te voorkomen dat er een miskoop wordt gedaan. En omdat het RDW en het NAP streven naar zo recent mogelijke cijfers en informatie, worden de autogegevens van Nederlandse auto’s tegenwoordig steeds regelmatiger verzameld. Wat de gevolgen van deze ontwikkeling zijn, leest u in dit artikel.

Recente informatie, dus een recent beeld met de kenteken checkRDW Kentekencheck

Omdat het RDW in samenwerking met het NAP steeds vaker informatie verzamelt over de auto’s in Nederland, is de informatie die je bij het uitvoeren van een kenteken check krijgt steeds recenter. Op deze manier wordt voorkomen dat er bij een kenteken check verouderde en irrelevante informatie wordt verschaft, waardoor kopers van tweedehands auto’s een verkeerd beeld krijgen van de auto die men wil kopen. Bijvoorbeeld: als een auto drie jaar lang heeft stilgestaan en in de laatste twee maanden ineens de gehele wereld heeft doorgereisd, is de tellerstand van de auto ineens flink omhoog gegaan. Wordt deze informatie niet bijgewerkt door het RDW en wordt de verouderde informatie gebruikt door de verkoper bij het doen van een kenteken check, dan kan deze koper denken dat de tellerstand van de betreffende auto aan de lage kant is. Dit geeft een vertekend beeld van de auto, die in feite een hogere tellerstand heeft dan bij de kenteken check wordt weergegeven. Omdat informatie tegenwoordig steeds vaker vernieuwd wordt, kunnen dit soort misverstanden niet meer voorkomen.

Voor tellerstanden, maar ook voor verborgen schade

auto kilometerteller dashboardDaarnaast kan met de kenteken check niet alleen gecontroleerd worden wat de tellerstand is van een auto, maar kan men ook zien wat het verleden van de auto is. Heeft de auto bijvoorbeeld net voor de verkoop een groot ongeluk gehad, dan is dit te zien in de informatie van het autoverleden database. En omdat deze informatie zeer regelmatig wordt bijgewerkt, word je als koper van een tweedehands auto niet meer snel opgelicht en kan fraude worden voorkomen. Het steeds recenter worden van de informatie die je krijgt met de kenteken check is, dan ook een zeer positieve ontwikkeling voor de autobranche en voor de kopers van tweedehands auto’s. Wilt u alleen informatie over de tellerstand dan maakt u alleen gebruik van de NAP check. Overigens is een deel van de RDW check ook gratis op te vragen, deze informatie niet bekijken zou zonde zijn. Doe dus altijd een RDW check en overweeg daarna of u meer informatie over het autoverleden wilt ontvangen.

 

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment