RDW waarschuwt voor phishingmails

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
26 jun , 2018,
Editor
,
No Comments

Onlangs heeft de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) een waarschuwing gestuurd over phishingmails die aan gebruikers werden verzonden met info@mail.rdw.nl als afzender en “Service Department” als onderwerp. De ontvanger wordt gevraagd om persoonlijke gegevens op een website bij te werken en te controleren. De RDW heeft een strikte waarschuwing afgegeven over de verspreiding van dergelijke valse e-mails en vroeg mensen voorzichtig te zijn en niet op deze e-mails te klikken. De RDW adviseert om geen gegevens in te vullen en de betreffende e-mail te verwijderen. De Rijksdienst waarschuwt daarnaast dat e-mailadressen van de organisatie eindigen op @rdw.nl. Net als andere afdelingen stuurt RDW nooit e-mails met dergelijke verzoeken. In deze e-mail wordt u gevraagd om op een website uw persoonlijke gegevens bij te werken en te controleren.

Advies

De RDW adviseert om geen gegevens in te vullen en de e-mail te verwijderen. Ook wordt er geadviseerd om het e-mailadres van de verzender van dergelijke berichten te controleren. E-mails van RDW eindigen op @rdw.nl. Heeft u een e-mail ontvangen van RDW en vertrouwt u het niet? Dan kunt u contact opnemen met security@rdw.nl. Maar stuur geen mogelijk phishingmail door.

Een tenaamstellingscode aanvragen via phishingmail?

Heeft u een tenaamstellingscode aangevraagd via de link in de valse e-mail? Vraag dan een nieuwe code aan op de website van de RDW. Hiermee wordt de oude code onmiddellijk ongeldig verklaard. Volgens de organisatie is nog niet bekend of en hoeveel autobedrijven op de valse e-mail hebben gereageerd.

Wat is phishing?

Phishing is een van de gemakkelijkste en meest voorkomende vorm van cyberaanvallen die elk aspect van het privé en zakelijk leven van het doelwit kunnen treffen. Meestal uitgevoerd via e-mail, verspreidt het zich langzaam naar andere platforms zoals sociale media, berichtdiensten en apps. Een eenvoudige phishingaanval probeert het doelwit te misleiden door hem te laten doen wat de oplichter wil, zoals het overhandigen van wachtwoorden of het wijzigen van bankgegevens, zodat betalingen naar fraudeurs gaan in plaats van naar de juiste rekening.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment