Prijs tweedehands diesel Duitsland blijkt stabiel

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
2 mei , 2017,
Editor
, ,
No Comments

Hoewel de verwachtingen anders waren na aankondiging van de rijverboden en beperkingen voor oudere dieseInruilwaarde diesel en benzine auto'sls in Duitsland, zijn de prijzen van tweedehands diesels vrijwel gelijk gebleven.

De inruilwaarde van een diesel van ongeveer 3 jaar oud ligt rond de 55 procent de cataloguswaarde. Dit percentage is gelijk aan het percentage van 2016, toen er nog geen rijverboden en beperkingen voor deze wagens van kracht was. Dit is tegen de verwachting van de Duitse autohandel in, zij voorspelde een prijsdaling van 10 tot 20 procent. Zeker wanneer men dit percentage af zet tegen de inruilwaarde van een benzineauto doen de diesels relatief goede zaken. De inruilwaarde van een vergelijkbare wagen in benzine-uitvoering ligt met 56,5 procent slechts een fractie hoger dan de dieselvariant, aldus de Deutschen Automobil Treuhand. Zij hebben deze cijfers in kaart gebracht aan de hand van inruilwaardes van 18.000 garagebedrijven / handelaren.

Hoewel de inruilprijs van een tweedehands diesel in Duitsland dus best goed is, is de doorlooptijd nog wel veel trager dan die van benzineauto’s. De zogehete sta-tijd van diesels is wel toegenomen. Vorig jaar stond een diesel circa 85 dagen te koop en dit jaar gemiddeld 98 dagen. Een flinke toename ten opzichte van vorig jaar, maar ook in vergelijking met de verkooptijd van benzineauto’s, welke al 86 tot 89 dagen te koop staan.

Bron: http://www.automobielmanagement.nl/nieuws/auto-economie-buitenland/nid26077-prijsval-tweedehands-diesel-blijft-uit-in-duitsland.html

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment