Pilot met digitaal rijbewijs bij de RDW van start

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
9 mrt , 2017,
Editor
, , , , , ,
one comments

De RDW en de NVVB gaat dit jaar testen of het digitaal aanvragen van een rijbewijs werkt. De test zal in 15 Nederlandse gemeenten worden uitgerold. Inwoners van deze deelnemende gemeentes kunnen hun rijbewijs online aanvragen, een voertuigcategorie toevoegen en/of verlengen.

Je rijbewijs ligt binnen een werkdag klaar

Online je rijbewijs aanvragen gaat veel sneller dan de traditionele procedure. Je kunt je rijbewijs precies een dag na aanvragen ophalen bij het gemeentehuis. Voor de aanvraag zijn een pasfoto en handtekening vereist. Deze kun je bij de fotograaf digitaal laten maken en zetten. De aangewezen fotograaf stuurt de handtekening en pasfoto naar de RDW. Voldoet de aanvraag aan alle eisen, dan stuurt de RDW je een bevestiging en kun jij je rijbewijs de volgende werkdag bij het gemeentehuis afhalen.

online rijbewijs aanvragen RDW

Identificeer jezelf met je Smartphone

Doordat je je kunt identificeren met je Smartphone hoef je niet meer langs het gemeentehuis voor de aanvraag. Voor 00.00 uur aanvragen is direct de volgende dag je rijbewijs ophalen met het nieuwe systeem. De gemeenten die deelnemen aan deze RDW en NVVB test zijn Alblasserdam, Amsterdam, Arnhem, Dordrecht, Eindhoven, Haarlemmermeer, Hendrik Ido Ambacht, ’s Hertogen Bosch, Hollandse Kroon, Molenwaard, Papendrecht, Rotterdam, Sliedrecht, Utrecht en Zwijndrecht.

Hoe werkt de identificatie?

Je dient in te loggen met je DigiD, dat is de eerste beveiliging. Daarna dien je je te identificeren door een scan te maken van een officieel identiteitsbewijs zoals een ID kaart, rijbewijs met chip of paspoort.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment