Nieuwe kentekenreeks vandaag gelanceerd

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
30 mrt , 2015,
Editor
, ,
No Comments

kenteken RDWTwee jaar geleden werd er al eens een nieuwe kentekenreeks geïntroduceerd, maar nu, slechts twee jaar later, is deze alweer op zijn einde. Bij de kentekenreeks die 2 jaar geleden werd geïntroduceerd was er sprake van slechts 5 letters voor personenwagens waardoor de reeks snel was uitgeput. In de nieuwe reeks is men afgestapt van deze 5 letters. Door deze aanpassing in de kentekenreeks is de verwachting dat er weer voor 5 jaar genoeg nieuwe kentekens zijn. Het eerste kenteken, GB-001-B, wordt vandaag uitgegeven door minister Schultz van Infrastructuur en Milieu. De verwachting is dat we over vijf jaar door de nieuwe kentekenreeks heen zijn, zo ongeveer in het jaar 2020. De kentekenreeks wordt dan aangepast naar G-001-BB.

De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) start met de uitgifte nieuwe serie

De afgelopen weken heeft men in autoland veel gediscussieerd over deze nieuwe reeks. Al weken hangt de introductie van nieuwe nummerplaten in de lucht. Op veel fora wordt er geprobeerd te berekenen wanneer de nieuwe nummerplaat wordt uitgegeven. De schattingen liepen uiteen van eind april tot ergens halverwege mei. Afgelopen week kwam het bericht dat het RDW eerder stopt met de huidige serie kentekens. Je zult je wellicht afvragen waarom. De reden is dan veel mensen de aanschaf van een nieuwe auto uitstellen tot de nieuwe rdw kentekens er zijn. Men heeft er dus veel voor over om een auto te kopen met de nieuwe nummerplaat informatie als kenteken informatie. Hierdoor werden de autoverkopen negatief beïnvloed. Mensen die op zoek zijn naar een nieuwe auto denken altijd dat de dagwaarde van een auto meer is als er nieuwere kenteken informatie opstaat. Autodealers ontkennen dit overigens.

Nummerplaat grapjes afgeschaft

Grappige kentekensDe nieuwe rdw kentekens zijn minder opvallend dan de oudere. Woordgrapjes lijken de komende 5 jaar verleden tijd, althans met de nieuwe kenteken gegevens dan. De afgelopen zeven jaar kregen nieuwe auto’s namelijk drie letters in het midden toegewezen. Rdw kentekens bestonden dan regelmatig uit opvallende combinaties. Denk aan kentekenreeksen als PSV, GVD, VVD, KGB of KKK. Meer pijnlijke gevallen als kentekens met NSB werden ook uitgegeven. Overigens waren er ook medewerkers van bedrijven die dan weer wel konden lachen om de kentekens. Denk maar aan nummerplaten met de letters, KPN, SNS of ABN. Het RDW heeft geleerd van deze situaties en deze heeft dit soort combinaties dan ook afgeschaft. Hoe laat het eerste nieuwe kenteken wordt uitgegeven is op dit moment nog niet bekend.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment