Hoe de RDW je kan helpen bij de aankoop van een auto!

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
9 dec , 2014,
Editor
, , ,
one comments

Tweedehands auto kopenAls je op het punt staat een (tweedehands) auto te kopen, dan kom je er niet onderuit om met de RDW te maken te krijgen. De RDW is de Rijksdienst voor het Wegverkeer, een overheidsorgaan dat zich met heel veel zaken rondom  voertuigen bezig houdt. Zo is de RDW verantwoordelijk voor het toelaten van auto’s op de Nederlandse markt, het keuren van bestaande auto’s en het publiceren van gegevens rondom specifieke voertuigen. Vooral aan de laatste taak van de RDW kan je veel hebben als je een tweedehands auto gaat kopen.

De Rijksdienst Wegverkeer en haar voertuiggegevens

De RDW houdt een uitgebreid register bij van alle voertuigen met Nederlands kenteken. In dat register wordt de auto technisch tot in detail beschreven, wordt aangegeven of de auto een geldige APK heeft, of deze als gestolen geregistreerd staat enzovoort. Deze gegevens zijn beschikbaar voor de auto van de minister-president tot de roestbak van je achterbuurman. Deze gegevens kun je opzoeken aan de hand van het kenteken. Het opzoeken van deze gegevens wordt de kenteken check genoemd.

Hoe kunnen de RDW gegevens je helpen bij het kopen van een tweedehands auto?

De gegevens van een auto, zoals hierboven beschreven zijn de algemene RDW gegevens. Ze worden ook wel de RDW voertuiggegevens genoemd. Deze RDW voertuiggegevens kunnen worden geraadpleegd aan de hand van een zogenaamde kentekencheck. Je kunt deze kentekencheck bij de RDW doen of gebruik maken van onze gratis kentekencheck. Je voert dan het kenteken in en zo zie je in één oogopslag de algemene technische gegevens van een auto en kan je gemakkelijk de wegenbelasting berekenen. Een kenteken check geeft je dus inzicht in de officiële gegevens van een auto.

De RDW kenteken check levert je echter meer informatie op

RDW check

Je kunt het kenteken van de RDW gebruiken om achter de officiële voertuiggegevens te komen, maar het kenteken RDW kan je meer vertellen. Aan de hand van het RDW kenteken kan je bijvoorbeeld ook de tellerstand controleren, de dagwaarde van een voertuig bepalen, of het schadeverleden van een auto inzien. Deze aanvullende RDW kentekencheck kunnen erg waardevol zijn als je een tweedehands auto gaat kopen! Door een kenteken check te doen voorkom je bijvoorbeeld dat je een auto koopt waarvan de tellerstand is teruggedraaid, of dat je een auto koopt die veel schade heeft gehad in het verleden. Zeker als je bedenkt dat je voor een kentekencheck niets anders nodig hebt dan een internetverbinding en het kenteken van de RDW.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

1 Comment

downarrow

Leave A Comment