Nieuwe auto kopen & oude auto inruilen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
4 okt , 2015,
Editor
, , , , ,
No Comments

inruilwaarde autoAls je een nieuwe auto gaat kopen, dan kan het heel goed zo zijn dat je van je oude auto af wilt. Natuurlijk zijn er verschillende manieren om van je oude auto af te komen. Je kunt de auto zelf verkopen, maar je kunt er ook voor kiezen om je auto in te ruilen. Als je ervoor kiest om je auto in te ruilen heb je als grote voordeel dat je je niet meer op zoek hoeft te gaan naar een nieuwe koper, geen vreemde mensen aan de deur hebt en dat alles direct geregeld is.

Als je je auto in gaat ruilen heb je ook als voordeel dat je minder voor de nieuwe auto hoeft te betalen. Natuurlijk is dit een beetje een theoretisch voordeel, want het geld dat je minder hoeft te betalen is het geld dat je anders zou krijgen bij de verkoop van je huidige auto, maar voor sommige mensen is dit zeker een voordeel te noemen.

 

Tips voor inruilen van je auto

Als je je een nieuwe auto gaat kopen en je huidige auto in gaat ruilen, dan wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk voor je huidige auto krijgen. Er zijn een aantal simpele tips die je kunnen helpen om een zo hoog mogelijk bedrag voor je huidige auto te krijgen.

In de eerste plaats is het belangrijk om voor jezelf een beeld te hebben van de waarde van je huidige auto. Als je geen idee hebt wat je auto waard is, dan heb je een veel minder sterke onderhandelingspositie. Iemand die regelmatig auto’s inruilt zal dit direct merken en natuurlijk proberen om hiervan te profiteren. Zorg er dus voor dat je globaal weet wat je auto waard is. Aan de hand van het kenteken kan je bijvoorbeeld al een aardig idee krijgen van de waarde van een auto.

Vervolgens zijn er natuurlijk manieren om te kijken of je een de globale waarde wat omhoog kan krijgen. Je zou bijvoorbeeld kunnen kijken naar extra opties die een auto heeft. Als je auto altijd volgens het onderhoudsboekje is onderhouden, dan kan dit ook een manier zijn om een hogere waarde aan een auto toe te kennen. Ook het aantal eigenaren dat een auto heeft gehad kan een rol spelen in de waarde die een auto heeft als je hem in gaat ruilen.

Als je voor jezelf helder hebt wat de dagwaarde van een auto is en als je argumenten hebt om deze waarde iets omhoog te krijgen, dan kan je naar de de dealer gaan. Als je de auto in gaat ruilen is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat de auto er gewoon netjes uitziet. Zorg dat de auto netjes gewassen en uitgezogen is. Een tweedehands auto kopen is voor iedereen een onzekere aankoop, ook voor iemand die veel ervaring met de aankoop van tweedehands auto’s heeft. Zorg er daarom voor dat je een zo betrouwbaar mogelijke indruk maakt en dat de auto er zo netjes mogelijk uitziet. Deze moeite betaalt zich zeker terug in de hogere inruilprijs die je voor de auto krijgt.

 

De inruilwaarde verder verhogen

auto inruilenHet ligt er een beetje aan of je een nieuwe auto gaat kopen, of een tweedehands auto, maar als je een nieuwe auto gaat kopen dan kan het heel goed zo zijn dat je nog een fors bedrag extra voor je oude auto krijgt. Sommige merken proberen om nieuwe klanten te lokken door een zogenaamde inruilbonus te verstrekken. De inruilpremie is een idee dat oorspronkelijk van de overheid afkomstig is om het aantrekkelijk te maken om oude en vervuilende auto’s te vervangen voor nieuwe auto’s. Verschillende merken hebben nog steeds deze inruilpremie. Het voordeel wat je kunt krijgen door je auto dan gelijk bij de dealer in te ruilen kan oplopen tot enkele duizenden euro’s.

 

Een tweedehands auto inruilen

Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan kan je in sommige gevallen je auto ook inruilen. Dat ligt er natuurlijk aan waar je de occasion gaat kopen. Het is logisch dat een particuliere verkoper in de regel niet op een inruilauto zit te wachten, terwijl een garage dit prima kan doen. Vraag jezelf wel altijd af of je je auto zelf te koop moet aanbieden of zal inruilen.

Los van de vraag of je een auto in gaat ruilen is het overigens wel verstandig dat je een tweedehands auto goed controleert voordat je hem aanschaft. Een tweedehands auto kopen blijft altijd een risico. Door de auto goed te controleren voordat je hem koopt kan je deze risico’s aanzienlijk verkleinen. Een aantal mogelijkheden om deze risico’s te verkleinen zijn bijvoorbeeld het kenteken natrekken en zo een RDW check te doen, of gebruik te maken van auto aankoopkeuring.

Als je een RDW check doet ga je aan de hand van het kenteken op zoek naar extra informatie over de auto. Je kunt zo bijvoorbeeld zijn of de auto als gestolen te boek staat, of dat er bijvoorbeeld nog een keuring gedaan moet worden voordat je met de auto mag gaan rijden.

Bij de auto aankoopkeuring wordt een auto door een professionele derde partij nog eens even goed nagelopen en wordt er een oordeel gegeven over de technische staat van een auto, maar ook bijvoorbeeld over dure reparaties die er voor deze auto aan zitten te komen. Op deze manier kan je zelf beter beoordelen of het verstandig is om deze auto  te kopen.

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment