Kleine dieselmotoren van de baan bij Volkswagen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
28 mrt , 2017,
Editor
, , , ,
one comments

Volkswagen heeft de ambitie om alle kleine dieselmotoren voor de compacte modellen van het Duitse merk te vervangen door benzinemotoren met een eenvoudige hybridemotor.  

Strenge emissie-eisen dwingen VW

Volkswagen wordt gedwongen om te innoveren door de strenge emissie-eisen. Op dit moment blijven de 1.4 TDI en 1.6 TDI leverbaar, maar er zullen geen nieuwe versies worden ontwikkeld. Hoewel Volkswagen voornemens was om een 1.5 TDI te ontwikkelen blijkt dit voor de Duitse autobouwer niet haalbaar. De kosten van een dergelijke uitvoering die voldoet aan de eisen zijn simpelweg te hoog. 

Dit komt voornamelijk door de materiaalkosten. De materiaalkosten voor het bouwen van een ‘schone’ auto zijn dusdanig hoog, zelfs net zo hoog als de kosten van de hele motor zelf. Een dergelijke auto ontwikkelen en op de markt brengen is daardoor niet haalbaar. De consumentenprijs zal simpelweg te hoog worden. Tevens is de vraag naar kleine dieselmotoren flink afgenomen. Dit komt voornamelijk door de hoge voertuigkosten van het bezitten van een dergelijke auto.

 

TDI

De opvolger van de kleine diesel

Volkswagen verwacht met de hybride benzinemotor te kunnen voldoen aan de milieueisen en tevens een betaalbare auto te kunnen produceren. Het is echter nog niet zo ver, want de komende vier jaar kun je gewoon gebruik maken van de 1.6 TDI motor. Tevens zal er binnenkort een nieuwe lijn van de VW Polo worden onthuld.  

 

hybride VW

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment