Hoe een gebruikte auto te inspecteren met een kenteken check

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
3 aug , 2018,
Editor
No Comments

In de afgelopen paar jaar is de markt voor tweedehands auto’s met grote sprongen veranderd. Maar het typische proces van het kopen van een tweedehands voertuig is grotendeels hetzelfde gebleven – we zien een voertuig dat we leuk vinden en dat we ons kunnen veroorloven; vraag naar details over het voertuig, bekijk het persoonlijk en kijk of het naar behoren functioneert en uiteindelijk het kopen. Tegen het einde van het hele omslachtige proces hopen we dat we een goede beslissing hebben genomen en een voertuig hebben gekocht dat betrouwbaar en duurzaam is.

Helaas weten veel consumenten niet hoe eenvoudig het is om een ​​gebruikte auto gedetailleerd te controleren met RDW Kenteken check. De nieuwe en verbeterde manier om een ​​gebruikte auto te controleren, kan het risico op dure fouten aanzienlijk beperken, zoekopdrachten optimaliseren en waardevolle tijd besparen. De meerderheid van de kopers van tweedehands auto’s zoeken en vergelijken dezelfde criteria bij het onderzoeken van gebruikte auto’s. Nadat ze de voertuigcategorie en het prijsbereik hebben gedefinieerd, worden de volgende factoren meestal gebruikt in het onderzoeksproces om voertuigen online te vergelijken:

Datum van eerste registratie

De datum van registratie van een voertuig kan veel onthullen over het voertuig. Het helpt u de huidige en restwaarde van het voertuig af te leiden. Een eerdere registratiedatum impliceert een hogere kilometerstand en bijgevolg een lagere prijs.

Kilometerstand

De kilometerstand van een auto zegt veel over de waarde, functionaliteit en duurzaamheid. Een gebruikte auto met een zeer hoge kilometerstand betekent hogere risico’s en onderhoudsproblemen in de toekomst.

Auto-inspecties

check

Grondige inspecties kunnen een belangrijke invloed hebben op uw beslissing om een ​​tweedehandswagen te kopen. Heeft de auto de laatste APK-inspectie gewist? Wanneer was de laatste APK-inspectie? Het niet onderzoeken van inspecties brengt onzekerheid met zich mee over de vraag of het voertuig zal passeren of niet, wat op zijn beurt kan leiden tot kostbare reparaties.
Na het analyseren van de bovenstaande factoren, gaan we meestal door met de volgende stappen, die een bezoek plannen en meenemen voor een proefrit. Waardevolle tijd wordt geïnvesteerd om de auto te bekijken en vertrouwen te krijgen voordat u een aankoop doet. Als u krassen vindt, kan elk bewijs van ongelukken, odometerfraude of andere verborgen informatie de aankoop uiteindelijk kapot maken. Dit is precies waarom traditionele methoden plaats moeten maken voor moderne onderzoeksmethoden. Inspecties ter plekke zijn ter plaatse uiterst belangrijk, maar consumenten kunnen veel tijd besparen en een diep inzicht in de auto krijgen, zelfs voordat ze een bezoek plannen. Met behulp van een autogeschiedenisrapport kunnen kostbare fouten worden voorkomen en kunnen betere aankoopbeslissingen worden genomen. Deze nieuwe manier om de prestaties van een auto te beoordelen, is erop gericht om vanaf je laptop of smartphone meer over de geschiedenis van een auto te weten te komen.

Onze autogeschiedenis-repost geeft een gedetailleerd overzicht van de voertuighistorie is een zorgvuldig samengevat rapport met gedetailleerde informatie over de voertuighistorie die is samengesteld uit overheidsinstanties, wegbeheerders en nog veel meer. Dit zorgt ervoor dat de kopers niet alleen tijd besparen maar ook de unieke geschiedenis van hun toekomstige voertuig kunnen verkennen. Met een autogeschiedenisrapport kunnen consumenten zoveel meer te weten komen over een voertuig, waaronder:

Kilometerstand cloaking

Dit is een behoorlijk oude zwendel die de waarde van een auto aanzienlijk kan verminderen en tot kostbare operaties kan leiden. Een autogeschiedenisrapport geeft aan of de kilometerstand van een auto juist is en overeenkomt met de kilometerstandgegevens die zijn geregistreerd tijdens de APK-inspecties van de auto. Auto’s met inconsistente kilometerstanden waren meestal onderworpen aan mileage rollback. Met een rapport in handen kunnen consumenten gemakkelijk ontdekken of de auto die ze willen kopen er een is.

Privé of commercieel voertuig

Was het voertuig voor privé of commercieel gebruik? Dit is een belangrijke factor om te weten voordat u een voertuig koopt, omdat bedrijfsvoertuigen meestal een hogere kilometerstand hebben en te veel worden gebruikt, wat leidt tot veel reparaties en onderhoud. Met een autogeschiedenisrapport kunt u gemakkelijk weten of een auto in het verleden commercieel of privé werd gebruikt.

Geïmporteerd of niet?

Volgens recente berichten komt de meerderheid van de Duitse import naar Nederland met omgekeerde kilometerstand. Daarom is het uiterst belangrijk om te weten of het voertuig is geïmporteerd en waar vandaan. Als u meer wilt weten over de geschiedenis van de import in het land van herkomst, kunt u ook een chassisnummer check uitvoeren met behulp van het chassis of VIN-nummer van de auto.

Gestolen voertuig

Zoek uit of de auto is geregistreerd als gestolen. Elk jaar volgt de politie sporen van auto’s die werden gestolen en verkocht aan nietsvermoedende consumenten.
Bekijk titels die zijn gesloopt en gesloopt

Een voertuig krijgt junk-titel of citroen meestal na slechte ongevallen en ernstige schade. Met een eenvoudige kentekencheck, kunt u achterhalen of een auto is gemeld als “gesloopt” of “geborgen”, of een citroen heeft.

Aantal vorige eigenaars

Het aantal vorige eigenaren beïnvloedt de prijs van een voertuig aanzienlijk. Meestal geldt hoe hoger het aantal eigenaren, hoe lager de prijs. Een kentekencheck geeft precies aan hoeveel eigenaren een auto in het verleden heeft gehad, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Auto Service- en Auto reparatie geschiedenis

Als u de service- en reparatiegeschiedenis van een auto kent, kunt u beoordelen of de auto goed is onderhouden. Met een voertuiggeschiedenisrapport kunt u de servicerecords controleren die u kunnen helpen bij het nemen van betere aankoopbeslissingen.

Al deze informatie helpt gebruikte autohoppers een beter overzicht te krijgen van de voertuigen waarin ze geïnteresseerd zijn. Het bespaart tijd en geld om deze feiten te beoordelen voordat ze de kosten en moeite opliepen om een auto in persoon te bekijken. Dit toegenomen kennisniveau kan eveneens leiden tot meer vertrouwen bij het kopen van een gebruikte auto.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment