Garantie op je auto? Je hebt meer rechten dan je denkt!

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
28 feb , 2016,
Editor
, , ,
No Comments

Garantie Vijf jaar na het nationaal automotive onderzoek van the alwaysbemobile company, blijkt er niks veranderd te zijn. Zo blijkt dat consumenten nog steeds niet goed genoeg geinformeerd worden over garantieregelingen. Niet gek, want de autodealers zijn gebaat bij deze onwetendheid waardoor klanten langer bij hun aangesloten blijven voor onderhoud. Ook denken vele dat hun fabrieksgarantie alleen geldt bij een merkdealer, terwijl dit ook geldt bij veel universele onderhoudsbedrijven.

Ruim de helft van alle consumenten kiest voor een onafhankelijke garage voor klein onderhoud. Wanneer de fabrieksgarantie is verlopen, kiezen veel consumenten voor een universeel onderhoudsbedrijf. Dit is ook niet zo gek, aangezien een merkdealer niet altijd een goed imago heeft. Veel mensen vermoeden dat een merkdealer vaak meer vervangt dan nodig is terwijl een universele garage alleen de noodzakelijke automaterialen vervangt.

Echter, consumenten kunnen dus ook vanaf begins af aan terecht bij universele onderhoudsbedrijven.

 

Merkdealer of universeel onderhoudsbedrijf?

Motor checkenonderhoudslampjeWaar consumenten liever hun onderhoud laten doen bij een universeel onderhoudsbedrijf, kopen consumenten hun auto hier liever niet. Veel mensen vrezen voor een miskoop wanneer ze een auto aanschaffen bij een onderhoudsbedrijf. Het aanschaffen van een auto wordt dus vaak gedaan bij een merkdealer, ook al denken mensen dat dit vaak duurder is. Ook hebben veel consumenten de indruk dat de garantie beter is wanneer de aankoop wordt gedaan bij de merkdealer.

Echter, bij een merkdealer is de kans op een miskoop net zo groot als bij een universeel onderhoudsbedrijf. Allebei de dealers kunnen slechte auto’s hebben ingekocht. Ze kunnen immers nooit weten hoe de vorige eigenaar in de auto heeft gereden en bekijken het motorblok ook vrijwel nooit van binnen. Ook de garantie maakt geen verschil. Er gelden namelijk gewoon universele regels voor zowel fabrieksgarantie als de BOVAG-garantie.

Al met al, het maakt dus niet uit waar je jouw auto koopt. Bij beide partijen kun je een miskoop doen. Daarom is het verstandig om een occasion aankoopkeuring te doen en het auto kenteken na te trekken. Het kenteken natrekken verteld je of de auto in het verleden autoschade heeft gehad en of er met de tellerstand en dergelijke gesjoemeld is. Zo voorkom je dat je een slechte auto koopt en later voor hoge kosten komt te staan.

 

autoverzekeringZelf een auto garantieverzekering afsluiten is veel voordeliger

Er zijn alternatieven voor het afsluiten van autogarantie. Je kunt namelijk zelf je autogarantie verzekering af te sluiten. Wanneer er wat met de auto aan de hand is, betaald je autogarantie verzekering de kosten aan uw dealer. Vraag je autoverzekering naar de mogelijkheden om je autoverzekering uit te breiden met een garantieverzekering.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment