Enorme stijging aanbod oldtimers op Marktplaats

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
22 sep , 2017,
Editor
, , ,
No Comments

In het tweede kwartaal van 2017 is het aanbod auto’s op Marktplaats weer gestegen. Echter, de samenstelling is hierbij erg veranderd. Zo betrof 2,4 procent een nieuw model en 97,6 procent een occasion. Opmerkelijk is dat vooral het aanbod oldtimers een enorme stijging heeft doorgemaakt.

Vergeleken met het eerste kwartaal van 2017 vond er een stijging van maar liefst 24 procent plaats. Het aanbod jonge occasions is nog altijd goed voor de eerste plaats, echter bleef de groei achter ten opzichte van eerder maanden. Het groeiende aanbod oldtimers is ook van invloed op de gemiddelde prijs van een klassieker op Marktplaats. Deze nam namelijk af van € 10.175 in het eerste kwartaal, tot € 10.053 in het tweede. De reden dat het aantal oldtimers is gestegen, is waarschijnlijk onder andere het gevolg van ingrijpen door de overheid, zo zegt Paul de Vries (woordvoerder Automotive Marktplaats): “sinds er overheidsmaatregelen zijn getroffen en er duidelijke uitspraken zijn gedaan over milieuzones, is het aantal verkopen van oldtimers gestegen. De consument weet waar hij aan toe is bij de aanschaf van een oldtimer en dat zie je dus ook terug in het aantal verkopen”.

Lamborghini Aventador

 

tweedehands hybride auto

Daling aangeboden hybride auto’s

De recent ingevoerde overheidsmaatregelen hebben ook invloed gehad op het aanbod hybride auto’s op Marktplaats. Deze nam namelijk af met 9 procent, terwijl eerder een groei was waar te nemen van 13 procent. Als er wordt gekeken naar de top drie duurste modellen op marktplaats in het tweede kwartaal van dit jaar, dan blijkt dat de Lamborghini Aventador met € 573.167 op nummer één staat. De Rolls-Royce Phantom en de Rolls-Royce Ghost completeren de tweede en derde plaats, met respectievelijk € 196.863 en € 182.429. Tot slot bleek dat Mercedes het meest gezochte automerk op Marktplaats was, gevolgd door BMW en Volkswagen.

Bron: automobielmanagement.nl

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment