Een auto kopen? Maak gebruik van RDW informatie!

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
12 dec , 2014,
Editor
, ,
one comments

Een auto kopen doe je niet zomaar, je gaat op zoek, maakt gebruik van RDW informatie, onderhandelt over een prijs en keurt de auto. Maar weet je dan ook echt alles over een auto? Klopt de informatie wel? Het RDW biedt je de mogelijkheid om alle informatie even goed te controleren met een daarvoor bedoelde RDW check op de website van de RDW.

Het RDW biedt je meer informatie!

Het RDW, de Rijksdienst Wegverkeer, registreert alle voertuigen in Nederland met een Nederlands kenteken. Bij het kopen van een auto kan jij daar je voordeel mee doen. Het RDW houdt namelijk een motorvoertuig register bij. Dit register is online te raadplegen. Aan de hand van het kenteken kan je zo veel extra informatie over een auto krijgen, die je nodig kan hebben als je een auto aan gaat schaffen.

Auto aanschaffen? Gebruik het RDW motorvoertuig register!RDW auto

 

Aan de hand van het RDW kenteken register kan je veel informatie over een auto opvragen. Zo staan alle specificaties van een voertuig in het RDW register beschreven. Door een RDW kentekencheck te doen kan je eenvoudig controleren of een auto ook wel echt de specificaties heeft waarvan de verkoper zegt dat de auto ze heeft.

Het motorvoertuig register bevat meer informatie. Ook in Nederland worden veel auto’s gestolen. Je wilt natuurlijk geen strafbaar feit plegen door een gestolen auto te kopen. Een RDW kentekencheck laat je heel eenvoudig zien of een auto als gestolen geregistreerd staat.

Gebruik het RDW motorvoertuig register maximaal

motorrijtuigenbelastingEen auto kopen is iets wat de meeste mensen niet dagelijks doen. Wanneer je een auto koopt loop je tegen een aantal zaken aan. Je wilt weten wat de auto waard is en of de vraagprijs juist is. Dan ben je benieuwd of het ook wel een goede auto is en wat de vaste lasten bedragen. Onder vaste lasten vallen brandstofverbruik, verzekering, afschrijving en motorrijtuigenbelasting. Je kunt op basis van het kenteken ook zien of een auto in het verleden schade heeft gehad of dat er gerommeld is met de tellerstand. Op dit laatste gaan we nu verder in want het is jammer dat veel mensen het slachtoffer worden van fraude met de kilometerstand. Gelukkig is er een makkelijke manier om je hier tegen te beschermen. De Rijksdienst Wegverkeer beheert namelijk niet alleen het RDW kenteken register, maar ook de NAP database. NAP staat voor Nationale Auto Pas.

De Nationale Auto Pas (NAP)

De Nationale Auto Pas (NAP) behoedt consumenten van een mis koop. Door de NAP check te doen weet je precies of de kilometerstellerstand klopt. Als een auto bij een RDW garage komt, wordt daar de tellerstand genoteerd. Dit gebeurt iedere keer als een auto bij een RDW-erkende garage komt. Met het RDW kenteken kun je de opgegeven kilometerstand veriefieren. Is de kilometerstand hoger dan in het verleden bij de garage, dan is er niets aan de hand. Loopt kilometerstand af, dan is er mogelijk sprake van fraude.

Een RDW kentekencheck is dus een handige manier om je te beschermen tegen fraude bij de aanschaf van een auto. Een RDW kentekencheck is makkelijk bij diverse aanbieders online te doen, dus voor de moeite hoef je het ook niet te laten. Let wel op, er zijn diverse aanbieders van gratis kentekenchecks maar deze zijn niet allemaal RDW erkend. Bekijk dus goed waar je je auto informatie opvraagt en weet met welke organisatie je zaken doet.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment