De restwaarde berekenen van je auto? Hoe werkt dat?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
17 sep , 2017,
Editor
, , , ,
one comments

De restwaarde van een auto is de waarde die de auto vandaag de dag nog heeft. Dit wordt ook wel de dagwaarde genoemd en deze is in de meeste gevallen vergelijkbaar met de inruilwaarde. Toch blijkt in de praktijk de inruilwaarde vaak een stuk lager te liggen dan de dagwaarde. Dit heeft alles te maken met het feit dat een autoverkoper nog moet verdienen aan jouw auto. Wanneer hij jouw een inruilprijs voor de auto geeft die gelijk is aan de restwaarde, dan zou de verkoper de auto niet meer met winst kunnen verkopen. Biedt de verkoper je wel een inruilprijs voor de auto die gelijk is of hoger is dan de restwaarde? Dan betaal je teveel voor de auto die je terugkoopt. Hier zijn geen uitzonderingen in.

 

Hoe kan ik de restwaarde berekenen van een auto?

De restwaarde berekenen van een auto is niet eenvoudig. Je hebt met eindeloos veel factoren te maken. Zo spelen de gegevens en kenmerken van de auto mee, zoals het merk, het model, de kilometerstand, de kleur, het aantal eigenaren en het schadeverleden. Ook het bouwjaar speelt natuurlijk een rol. Daarnaast worden nog tal van andere zaken meegenomen in de berekening van de restwaarde, zoals ook de staat van de auto. Je hoeft gelukkig niet zelf de restwaarde van de auto te berekenen. Dit doen wij voor je. Je kunt een kenteken check doen om de restwaarde van je auto te berekenen. Je krijgt dan direct de restwaarde (dagwaarde) te zien.

restwaarde auto

Moet ik zelf de restwaarde van een leaseauto berekenen?

Als je een leaseauto hebt en je contract loopt af, dan heb je vaak twee opties. Je kunt ervoor kiezen om de auto in te leveren en je kunt ervoor kiezen om de auto te kopen. Je kunt de restwaarde van de leaseauto berekenen om van tevoren een indicatie te hebben van de prijs die je zou moeten betalen voor de auto. Ook voor een leaseauto kun je dit gewoon doen met de kenteken check. Je bent zeker niet verplicht om zelf de restwaarde van een leaseauto te berekenen. Aan het einde van de leasetermijn zal het leasebedrijf je vaak een voorstel doen voor als je de auto wilt kopen. Het is dan wel aan te raden of deze prijs redelijk is ten opzichte van de restwaarde die de kentekencheck aangeeft.

 

Kan ik een geïmporteerde auto inruilen?

Ja, het is mogelijk om een geïmporteerde auto in te ruilen. Wel is het risico aanwezig dat je verteld zal worden dat de restwaarde van de import auto lager is dan die van een vergelijkbare auto die gewoon uit Nederland komt. Dit heeft te maken met het feit dat er van de jaren voorafgaande aan de import vaak geen verleden kan worden opgevraagd. Er kan dus niet worden nagetrokken of de auto in het buitenland bij een ongeval betrokken is geweest bijvoorbeeld of dat de kilometerteller is teruggedraaid. Ook het aantal eigenaren is niet te achterhalen. Het kan dus zijn dat je minder inruilwaarde krijgt voor een importauto, waardoor de prijs vaak ver onder de restwaarde van de auto ligt.

KM teller auto

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment