De nieuwwaarderegeling voor je auto: wat houdt het in?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
15 sep , 2017,
Editor
, , ,
No Comments

Wanneer je een nieuwe auto hebt aangeschaft ben je verplicht minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Veel consumenten kiezen echter voor een Allrisk verzekering, aangezien je hierbij volledige dekking hebt. Toch kan een andere verzekering het overwegen waard zijn. Helemaal wanneer er sprake is van diefstal of total loss. Vaak ontvang je namelijk niet hetzelfde bedrag terug als waarvoor je de auto destijds gekocht hebt. Bedenk daarom van te voren goed welke verzekering je af wilt sluiten, want het kan je veel geld schelen. Wellicht is de nieuwwaarderegeling wel iets voor jou?

Helemaal wanneer je een nieuwe auto hebt gekocht en daarvan de eerste eigenaar bent. Dan kan de nieuwwaarderegeling erg interessant zijn. Ingeval van total loss of diefstal moet de verzekering dan de gehele ‘schade’ vergoeden. De hoogte van dit bedrag hangt af van de leeftijd van de auto. Het bedrag wordt dan in mindering gebracht met de jaarlijkse afschrijving. Echter, het is soms ook mogelijk om de nieuwwaarderegeling langer dan een jaar te laten gelden, bijvoorbeeld voor drie jaar.

Er zijn in Nederland veel verzekeringsmaatschappijen die een dergelijke autoverzekering aanbieden. Zo vergoeden 80% van de verzekeraars de nieuwwaarde van een auto als deze in het eerste jaar onherstelbare schade oploopt of gestolen wordt. Wil je dat de nieuwwaarderegeling langer dan één jaar gehanteerd wordt, dan is dat is sommige gevallen ook mogelijk. Afhankelijk van welke verzekeraar je kiest, kun je tot drie jaar na de aanschaf de nieuwwaarde vergoed krijgen.

nieuwwaarderegeling

Wat als je een tweedehandsauto hebt gekocht?

Aangezien de nieuwwaarderegeling in het leven is geroepen voor nieuwe auto’s, komen tweedehands exemplaren vaak niet in aanmerking voor deze regeling. Echter, er zijn verzekeringen die ook voor occasions extra aantrekkelijk zijn. Een goed voorbeeld is de aanschafwaarderegeling, die door een select aantal verzekeraars wordt aangeboden. Ingeval van diefstal of total loss krijg je hierbij de aanschafwaarde uitgekeerd.

 

Vergelijk je autoverzekering!

Welke autoverzekering je ook kiest, het loont om verzekeringen te vergelijken. Het verschilt namelijk per maatschappij hoe hoog het eigen risico is. Daarnaast krijg je niet altijd vervangend vervoer bij reparaties en zijn accessoires vaak niet automatisch meeverzekerd. Over reparaties gesproken is het handig om na te denken waar je de schade aan de auto wilt repareren. Wil je namelijk zelf kiezen waar je dit doet, dan moet je daarvoor extra betalen.

Meer lezen over dit onderwerp? Lees ook ons artikel over het verschil tussen nieuwwaarde regeling en de aanschafwaarde regeling.

Ben jij benieuwd wat jouw auto waard? Doe onze kentekencheck en kom te weten wat je auto waard is.

vergelijken autoverzekering

 

 

Bron: wegwijs.nl

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment