De kleur van een voertuig wijzigen: hoe moet dat?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
7 mrt , 2015,
Editor
, , , ,
4 comments

kentekencard kentekenbewijsAls u een personenauto of kampeerwagen heeft, staat de kleur van dit voertuig altijd genoteerd op het kentekenbewijs. Het is belangrijk dat de kleur op het kentekenbewijs overeen komt met de daadwerkelijke kleur van het voertuig, omdat het kentekenbewijs anders ongeldig is. Oftewel: wijzigt u de kleur van uw personenauto of kampeerwagen, dan dient u deze wijziging door te geven aan de RDW om dit gratis aan te laten passen op uw kentekenbewijs. Dit geldt niet alleen voor permanente kleurwijzigingen, maar ook voor tijdelijke kleurwijzigingen. Meer over het doorgeven van een wijziging bij de RDW, leest u in dit artikel.

Hoe verander ik mijn RDW voertuiggegevens online?

Het veranderen van de RDW voertuiggegevens van uw auto is niet moeilijk. Zo vult u simpelweg het formulier aanvraag kleurwijziging in, voegt u bij dit formulier een duidelijke kleurenfoto van uw voertuig met kenteken toe, klikt u op ‘verzenden’ en wacht u vijf werkdagen op een akkoord van de RDW met uw nieuwe kentekenbewijs. Heeft u uw nieuwe kentekenbewijs ontvangen, dan vernietigt u uw oude kentekenbewijs en gebruikt u voortaan de nieuwe.

Als een voertuig in meerdere kleuren is gespoten, gaat het doorgeven van een wijziging in de kenteken informatie van uw voertuig iets anders. Zo dient u in dit geval de hoofdkleur van uw auto te onderscheiden, om deze kleur vervolgens door te geven aan de RDW. Vindt u het moeilijk om een hoofdkleur te kiezen, dan wordt deze kleur voor u gekozen door de bijgevoegde foto van uw voertuig te controleren.

Hoe verander ik mijn RDW voertuiggegevens per post?

Naast het online doorgeven van een wijziging in de kenteken informatie van uw voertuig, kunt u dit ook offline doen door middel van een schriftelijke aanvraag. In dit geval stuurt u een brief met het verzoek voor een kleurwijziging op naar:

RDW, unit VRD

Postbus 30000

9640 RA Veendam

Ook als u uw aanvraag offline indient, dient u een kleurenfoto van uw voertuig mee te sturen.

Het controleren van een wijziging bij de RDW

Als u de RDW voertuiggegevens van uw auto succesvol heeft gewijzigd, worden deze wijzigingen doorgevoerd in de kenteken database van de RDW. Deze database is toegankelijk voor iedereen en kan bij twijfel dus altijd gecontroleerd worden. Dit betekent dat u als consument de nieuwe gegevens te allen tijde kunt controleren door het kenteken van uw auto na te trekken. Wilt u zeker weten dat de kleurwijziging echt goed is doorgekomen, dan controleert u dus simpelweg de kenteken informatie van uw auto door middel van een kenteken check.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

4 Comments

downarrow

Leave A Comment