Auto kopen zonder inruil? Wat zijn de voor- en nadelen?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
2 sep , 2017,
Editor
, ,
No Comments

Een auto kopen zonder inruil is natuurlijk altijd mogelijk. Er zijn meer dan genoeg mensen die ervoor kiezen om een auto te gaan kopen bij een dealer zonder dat er een auto wordt ingeleverd. Deze mensen hebben soms natuurlijk gewoon nog geen auto, maar het kan ook zijn dat deze mensen de auto eerder al hebben verkocht aan een particulier en het geld vervolgens bijleggen om de nieuwe(re) auto te kopen. Een auto kopen zonder inruil kan dus altijd, maar is het ook verstandig? Wij vertellen je meer over de voor- en nadelen van een auto kopen met en zonder inruil.

auto verkopen of inruilen

Voordelen van zonder inruil een auto kopen

Het grootste voordeel van het kopen van een auto zonder een andere auto in te ruilen is wel dat je gewoon kunt kijken naar prijzen van auto’s die binnen je budget passen. Het komt voor dat mensen die een auto willen inruilen kijken naar auto’s die eigenlijk buiten het budget vallen, in de veronderstelling dat zij genoeg voor hun auto krijgen om de auto toch te kunnen betalen. Wanneer de dealer dan niet bereid is om zoveel voor de oude auto te geven, dan leidt dit enkel tot teleurstellingen.

 

Voordelen van met inruil een auto kopen

Het grootste voordeel van het inruilen van een auto bij de aanschaf van een andere auto is wel dat je de dealer uiteindelijk een lagere prijs betaalt voor de auto die je wilt hebben. Daarnaast hoef je je ook geen zorgen meer te maken over het verkopen van je oude auto, want dit wordt allemaal direct afgehandeld wanneer je de nieuwe auto op gaat halen. Je hoeft dus geen moment zonder auto te zitten als je een auto inruilt bij het kopen van een andere auto. Hoeveel je nog kunt krijgen voor je oude auto is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de staat, leeftijd, model en merk van de auto, maar ook van de prijs van de auto die je ervoor terug koopt. Meer weten? Wij geven ook tips voor het inruilen van je auto.

 

Nadelen van zonder inruil een auto kopen

Als je besluit om de auto niet in te ruilen maar particulier te verkopen, dan brengt dit ook nadelen met zich mee. Het kan namelijk zijn dat er op de korte termijn iets mis is met de auto en de kans is dan groot dat de koper bij jou terecht komt. Dit eindigt vaak in onenigheid waar niemand op zit te wachten. Daarnaast wil je de auto vaak verkopen voordat je de nieuwe auto gaat kopen. Dit betekent dat je even zonder auto komt te zitten en dit is niet altijd een optie.

 

Nadelen van met inruil een auto kopen

Het grootste nadeel van met inruil een auto kopen is wel dat je niet heel veel zult krijgen voor je auto. De autoverkoper zal je vaak een bedrag bieden dat nog een stuk onder de dagwaarde van je auto ligt. Krijg je van de autodealer een bedrag dat nog een stuk boven de dagwaarde ligt? Dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je gewoon teveel betaalt voor de auto die je terug koopt van de verkoper. Je moet altijd onthouden dat een autoverkoper er altijd financieel op vooruit gaat, al laat deze het wel eens overkomen alsof dit niet het geval is.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment