5 redenen waarom je een kentekencontrole moet uitvoeren

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
28 mei , 2018,
Editor

No Comments

5 Redenen waarom je een Kenteken check moet uitvoeren

Kentekenplaten zijn ontworpen om gemakkelijk onderscheid tussen voertuigen te kunnen maken en om deelnemers in het verkeer te identificeren. Een kenteken is wat het is, toch? Waarschijnlijk heb je er nooit over nagedacht en dat is volkomen begrijpelijk. Er zijn echter een paar interessante feiten verbonden aan een kentekenplaat. In het begin lijkt het misschien niet zo heel belangrijk, maar een eenvoudige kentekenplaatcontrole kan interessante details over een voertuig onthullen.

Unieke werkwijze in Nederland

In de meeste landen over de hele wereld is de kentekenplaat direct gekoppeld aan de eigenaar van het voertuig. In Nederland is het kenteken echter gekoppeld aan het voertuig, dat vervolgens aan de eigenaar van de auto wordt toegewezen. Dit is een van de belangrijkste redenen voor de vertraging bij de introductie van gepersonaliseerde kentekenplaten in Nederland. Er zijn miljoenen voertuigen in het land en om hen allemaal een uniek registratienummer te geven, is een systeem bedacht dat uit 6 karakters bestaat. Door verschillende combinaties van letters, cijfers en streepjes te gebruiken, zijn er miljoenen kentekenmogelijkheden beschikbaar voordat er een ander systeem bedacht moet worden.

RDW Kenteken check

De RDW kentekencheck betreft het volgen en zoeken naar kentekenplaten in de RDW-database in. Alle auto’s die in Nederland geregistreerd zijn, staan ​​in de database van de RDW. Je kan eenvoudig een kenteken of registratienummer opzoeken met behulp van een gratis of betaalde online tool die jou een gedetailleerde geschiedenis van de betreffende auto geeft.
Wanneer je een nieuwe auto koopt, heeft de geschiedenis van de auto niet veel betekenis. Voor een gebruikte auto is het echter wel heel belangrijk. Door middel van zo’n eenvoudige kenteken check, kan je alle belangrijke details over een auto te weten komen. Ook kan je de volledige schadegeschiedenis van een auto te weten komen via een kentekencheck, inclusief het aantal eigenaren.
Een kentekencontrole biedt gedetailleerd inzicht in de tweedehandse auto die je wilt kopen. Je kan zien wat voor soort auto het is, of het uit Duitsland of België geïmporteerd is, sinds wanneer het voertuig bij de RDW geregistreerd is, enzovoort. Bovendien kan je door middel van een RDW kentekenplaatcontrole ook informatie inzien over schade die dealers hebben gemeld en het aantal eigenaren dat de auto in het verleden heeft gehad. Dus check de kenteken van de tweedehandswagen die je wilt kopen om alles over de auto te weten te komen. Daarnaast zijn er nog andere controles die je moet uitvoeren voordat je een gebruikte auto koopt. Op basis van je beoordelingsmogelijkheden zou je ofwel een goede deal kunnen krijgen of een te hoge prijs voor een auto betalen. Om je te helpen uw geld juist te besteden, geven we je een lijst met de dingen die je moet doen wanneer je een gebruikt voertuig wilt kopen. We hebben de 5 belangrijkste redenen op een rijtje gezet waarom een ​​kenteken check noodzakelijk is bij het kopen van een tweedehands voertuig:

1) Inzicht in de geschiedenis van de auto

Een RDW kenteken check maakt het gemakkelijker om auto’s te kopen en verkopen, doordat je de geschiedenis van het voertuig kunt controleren. De RDW beschikt over een uitgebreide en up-to-date database die je alle informatie geeft die je nodig hebt om een verstandige aankoopbeslissing voor gebruikte auto’s te nemen. Zoek met een paar muisklikken een kenteken op en krijg direct informatie over het voertuig dat je wilt kopen. Je ontvangt een schat aan informatie die is vastgelegd over het voertuig waaraan de kentekenplaat is toegewezen. Dit kan zijn:
Elk merk
• Of er zware ongevallen zijn geweest
• Of het als gestolen is gemeld
• Wie de huidige eigenaar van het voertuig is
• Of er problemen zijn met de registratie van het voertuig
• Of het legaal op de weg is
• Of het de meest recente voertuiginspectie heeft doorstaan
• Overige informatie die openbaar is

2) Verkopers spreken niet altijd de waarheid

De meeste verkopers spreken niet altijd de waarheid wanneer ze proberen hun voertuig te verkopen. Dit maakt het nog belangrijker om grondig onderzoek uit te voeren voordat je besluit om het voertuig te kopen. Dus, het is het beste om niet te vertrouwen op wat er gezegd wordt, maar voer een snelle nummerplaatcontrole uit om tot een definitieve beslissing te komen.

3) Kentekennummer is gemakkelijk toegankelijk

Het is veel eenvoudiger om het kenteken van een auto te achterhalen in vergelijking met het VIN of chassisnummer. Bovendien verzamelt een RDW kentekenplaatcontrole geen informatie over de gebruiker, waardoor je alle vrijheid hebt om een ​​check uit te voeren. Dit komt ook van pas als je jouw auto wilt verkopen. Je kan een RDW kentekenplaatcontrole uitvoeren om te zien of de historische gegevens juist zijn en daarna de waarde van uw auto berekenen voordat je een potentiële koper de prijs probeert te verlagen.

4) Gratis standaardzoekopdrachten

De meeste websites bieden gratis nummerplaatcontroles aan, waardoor je geen excuses meer hebt om geen snelle controle uit te voeren voordat je uw definitieve (ver)koopbeslissing neemt. De informatie die via een gratis controle wordt ontvangen, is echter beperkt en geeft alleen de belangrijkste informatie weer. Voor een diepgaande analyse van de oude gegevens van het voertuig, raden we je aan om een ​​betaalde zoekopdracht uit te voeren. Zo heb je niet alleen meer informatie over het voertuig maar zul je ook meer vertrouwen in jouw aankoop hebben.

5) Bereken gratis de dagwaarde

Met de RDW kentekencheck kan je eenvoudig het merk, het model en het bouwjaar van de auto achterhalen. Dit is alles wat je nodig hebt om een schattig van de dagwaarde van de auto te berekenen. Dus als de verkoper meer vraagt dan de geschatte dagwaarde, kan je gemakkelijk onderhandelen en een goede deal krijgen.

Conclusie

Of je nu je droomauto tegenkomt of een deal krijgt die te mooi lijkt om te waar te zijn, het is altijd belangrijk om de moed te hebben om weg te lopen als je onjuistheden tegenkomt. Afgezien van het tegengaan van grote verliezen, stress en hoofdpijn, is een RDW kenteken check misschien wel het meest effectieve onderhandelingsinstrument voor jou. Denk altijd na over waarom je een auto koopt en of het voertuig daadwerkelijk aan jouw behoeften voldoet en geen onnodige ongemakken en onkosten meebrengt.

RDWCheck

Met Kentekencheckonline.nl krijg je eenvoudig toegang tot alle tools die nodig zijn om met vertrouwen een tweedehandswagen te kopen. Met de RDW kenteken check en de dagwaardetools kan je de biedingen van de verkoper analyseren en een auto kopen die elke cent waard is!

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment