Wat is wegenbelasting?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
8 mei , 2016,
Editor
, , ,
No Comments

Fiscale waarde voertuig berekenenWegenbelasting is de belasting die u betaalt om gebruik te kunnen maken van het Nederlandse wegennetwerk. Als u een auto of een ander voertuig op uw naam hebt staan, betaalt u automatisch wegenbelasting. Dit geldt echter alleen voor Nederland, want in andere landen wordt de wegenbelasting op een andere manier berekend, vaak door middel van tolwegen.

Verschilt de wegenbelasting per voertuig?

Ja, de wegenbelasting verschilt per voertuig. Voor een motor betaalt u bijvoorbeeld een ander bedrag wegenbelasting dan voor een normale personenauto. Echter, voor zwaardere personenauto’s moet vaak weer meer wegenbelasting betaald worden dan voor lichtere en kleinere personenauto’s. Een zwaardere auto heeft immers een grotere impact op de weg en wanneer er veel zware auto’s op een weg rijden, is de weg in kwestie sneller toe aan vervanging of reparaties vanwege verzakking. Het is Auto’s die ouder zijn dan een bepaald aantal jaar, worden vrijgesteld van wegenbelasting.

Hoe bereken ik de wegenbelasting?Wegenbelasting berekenen

Geen zorgen! Dit hoeft u niet zelf te doen. Het berekenen van de wegenbelasting kan gewoon online gedaan worden. Via een online tool kunt u heel eenvoudig de wegenbelasting voor uw voertuig berekenen, zodat u precies weet waar u aan toe bent qua betaling. Voor het berekenen van de wegenbelasting zijn wel gegevens over het voertuig in kwestie nodig. Hierbij kunt u denken aan het soort voertuig, het bouwjaar van het voertuig, het gewicht van het voertuig en nog een aantal gegevens. Na het invoeren van deze gegevens berekent de online tool direct uw wegenbelasting. U kunt er later zelf nog voor kiezen om de wegenbelasting per maand of per kwartaal te betalen.

Conclusie

Wegenbelasting is belasting die u betaalt voor het rijden op de Nederlandse wegen als u een voertuig op uw naam hebt staan. De wegenbelasting is per voertuig verschillend en daarom is het handig om de wegenbelasting uit te laten rekenen door een online tool. Dit is heel eenvoudig en geeft u de duidelijkheid die u nodig hebt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment