Verkoopcijfers occasions februari flink toegenomen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
8 mrt , 2016,
Editor
, , ,
one comments

De afgelopen maanden gaan occasions gaan als warme broodjes over de toonbank. In januari werden al meer tweedehands auto’s verkocht dan het jaar daarvoor. Dit percentage nam in februari verder toe, er werden maar liefst 10% meer occasions verkocht in januari 2016 dan een jaar eerder.

Feiten en cijfers

De BOVAG komt met verkoopcijfers van februari waarin 157.992 occasions zijn verkocht. Dit is 10% meer dan in februari een jaar eerder. Uiteraard heeft het wel invloed dat het een schrikkeljaar is en we dit jaar een dag meer hadden in februari dan het jaar daarvoor. Toch verklaart die dag extra niet de hele 10% meer verkoop. Niet alleen personenauto’s werden goed verkocht, ook de tweedehands bestelwagen verkoop steeg met 15%.

De meeste verkochte occasions zijn jonger dan 2 jaar oud of ouder dan 15 jaar. De best verkopende auto is Volkswagen, met een marktaandeel van ruim 12% in de occasionhandel. Daarna volgen de merken Peugeot, Opel, Renault en Ford.

occasion verkoop

Goede start occasion verkoop 2016

Deze feiten en cijfers betekenen een goede start voor de ondernemers die occasions verkopen. Het aantal verkopen van nieuwe auto’s neemt echter wel af. Dit kan mogelijk verklaard worden door de verkoopdrukte aan het einde van het jaar, toen alle zakelijke rijders nog snel een laag tarief bijtelling auto wilden kopen.

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment