Tips bij het verkopen van je auto

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
28 feb , 2015,
Editor
, , , ,
No Comments

Ben je van plan je auto te verkopen, om een nieuwe auto aan te schaffen of even wat geld te verdienen? Lees dan de tips in dit artikel door, zodat je jouw auto op de juiste manier verkoopt en profiteert van een mooie opbrengst. Je zal ondervinden dat de RDW check niet alleen handig is bij het kopen van een auto maar ook een meerwaarde heeft bij de verkoop.

RDW kentekencheck

Achterhaal de dagwaarde van je auto door kenteken natrekken

Het moeilijkste bij het verkopen van je auto, is het bepalen van de verkoopprijs. Natuurlijk wil je geld verdienen bij het verkopen van jouw auto, maar als je jouw verkoopprijs te hoog zet, is de kans klein dat er mensen interesse in je auto tonen. Om toch een mooie opbrengst binnen te halen en geen mensen af te schrikken bij het verkopen van je auto, kun je de huidige waarde van je auto achterhalen door middel van kenteken natrekken. Kenteken natrekken betreft het invullen van je kenteken in een kenteken checker, waarbij je direct kunt achterhalen wat de huidige waarde van jouw auto is. En als je de waarde van je auto weet, is het veel gemakkelijker om de verkoopprijs van je auto te bedenken.

Zo vul je bij het kenteken natrekken simpelweg het kenteken van je auto in, om vervolgens te zien wat de huidige waarde van je auto is. Op basis van deze dagwaarde bepaal je vervolgens een interessante verkoopprijs en zet je jouw auto direct voor deze verkoopprijs te koop. Je hebt dus helemaal niet de kennis en expertise van een automonteur of garage nodig om de dagwaarde van je auto te bepalen, want door kenteken natrekken kom je hier helemaal zelf achter.

 

Gebruik alleen realistische prijzen

auto verkopen - Prijs bepalenNatuurlijk kun je ervoor kiezen om alsnog een te hoge verkoopprijs te bepalen, ook na het bepalen van de dagwaarde van de auto door middel van kenteken natrekken. Echter, omdat jij niet de enige bent die kan kiezen voor kenteken natrekken en anderen ook gebruik kunnen maken van een kenteken check om de waarde van jouw auto te achterhalen, is het niet verstandig om na het kenteken natrekken en het bepalen van de waarde van jouw auto alsnog je auto te verkopen voor een te hoge prijs. Potentiële kopers komen hier namelijk al snel achter en kunnen op deze manier gemakkelijk afgeschrikt worden om jouw auto nog te kopen. Gebruik daarom alleen een realistische prijs, zodat je jouw auto zo snel mogelijk verkoopt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment