Occasion super strak in de lak? Pas op!

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
10 jan , 2018,
Editor
, , ,
No Comments

Wanneer autobedrijven de klant oplicht met een teruggedraaide tellerstand staat daar een behoorlijke boete / straf tegenover sinds tellerfraude strafbaar is.

Mooie lak occasion

Fraude met laklagen bij tweedehands auto’s

Wat nog veel wordt gedaan door autohandelaren is een laklaag behandelen waardoor het lijkt alsof de tweedehandsauto gloednieuw is. Waardoor er vieze doffe lakplekken kunnen komen wanneer je je auto gaat wassen.

Op verschillende auto websites worden vragen gesteld en verhalen gedeeld van mensen waarbij dit is overkomen. Zo is het bij de meeste mensen dat krassen en vlekken pas tevoorschijn komen na 1 of 2 keer wassen. Ze vragen zich zelfs af hoe occasions dealers die krasjes zo mooi weg kunnen krijgen voor de verkoop.

occasion wassen

Zo zijn we erachter gekomen welke lapmiddelen er schuilgaan achter de ‘illegale’ poetspraktijken. Er worden auto’s behandeld met speciale kleurwax of siliconen. Ze worden hier als nieuw gemaakt, maar naar een paar keer wassen komt de oorspronkelijke laklaag weer naar voren.

Bij BOVAG is dit verhaal al bekend. Potentiële kopers worden dan ook gewaarschuwd om eerst goed onderzoek te doen voordat men over gaat tot een aankoop.

Wanneer het u overkomt en de auto die u heeft gekocht aangesloten is bij een BOVAG-bedrijf, dan kunnen ze daar terecht. Is dit niet het geval en is de auto niet aangesloten bij een BOVAG-bedrijf en de klant de schade niet zelf wilt oplossen, dan kunt u beter contact opnemen met hun rechtsbijstand.

Wij vragen de autobranche om net als bij het terugdraaien van de teller stand, hier werk van te maken. Bij aankoop kunnen de kopers niet door de wax laag heen kijken en zo belanden ze onnodig in een juridische zaak.

Bron: http://www.blikopnieuws.nl/auto/259762/pas-op-met-aankoop-occasion-met-een-mooi-laklaagje.html

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu