Pech onderweg? Dit zijn 4 tips om weer snel de weg op te kunnen gaan

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
30 mei , 2024,
Editor
No Comments

Het is de nachtmerrie van elke automobilist: pech onderweg. Of jullie nu net over de grens zijn bij Frankrijk of onderweg naar huis na een lange dag, pech kan altijd en overal gebeuren, zelfs op de meest onverwachte momenten. Gelukkig kan hulp snel ter hulp schieten zodat je weer snel op weg kunt gaan. In dit artikel delen we 4 handige tips voor wanneer je met pech langs de kant van de weg staat.

Photo: Pexels

Zorg voor pechhulp

Wanneer je met pech langs de kant van de weg staat, is het hebben van pechhulp essentieel. Of je nu lid bent van een pechhulpdienst of gebruik maakt van een losse pechhulpdienst, het hebben van professionele hulp kan je veel tijd en stress besparen. Een pechhulpdienst kan je snel weer op weg helpen door bijvoorbeeld het ter plaatse repareren van je auto, het slepen van je auto naar een garage of het regelen van vervangend vervoer. Zorg er dus voor dat je altijd de contactgegevens van een pechhulpdienst bij de hand hebt, zodat je snel geholpen kunt worden in geval van pech.

Blijf rustig en veilig

Wanneer je met pech langs de kant van de weg staat, is het belangrijk om rustig te blijven en jezelf en anderen in veiligheid te brengen. Zet je auto zo ver mogelijk aan de kant van de weg en zet je alarmlichten aan om andere weggebruikers te waarschuwen. Indien mogelijk, plaats een gevarendriehoek achter je auto om jezelf extra goed zichtbaar te maken. Blijf vervolgens rustig in je auto wachten op hulp en probeer niet zelf aan je auto te sleutelen als je niet precies weet wat het probleem is. Veiligheid staat altijd voorop!

Probeer het probleem te identificeren

Voordat de pechhulp er is, kun je ook zelf proberen om het probleem met je auto te vinden. Controleer bijvoorbeeld de bandenspanning, kijk of er vloeistoffen lekken onder je auto of probeer te achterhalen waar het geluid of de rook vandaan komt. Soms is het probleem gemakkelijk zelf op te lossen, zoals een lekke band die je kunt vervangen met het reserve wiel. Als je echter niet zeker weet wat het probleem is of als het om een complexer technisch mankement gaat, is het beter om te wachten op professionele hulp. Zorg er alleen wel voor dat je op een veilige plek staat met een reflecterend hesje aan. 

Overweeg de aanschaf van een tweedehands auto

Als je regelmatig met pech langs de kant van de weg staat en je huidige auto steeds vaker mankementen vertoont, is het misschien tijd om na te denken over de aanschaf van een tweedehands auto. Een tweedehands auto kan een betrouwbaar alternatief zijn voor een oude en onbetrouwbare auto, waardoor je minder snel met pech onderweg komt te staan. Zorg er wel voor dat je de tweedehands auto echt goed laat controleren voordat je deze koopt, zodat je zeker weet dat je een betrouwbare auto koopt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment