Occasion kopen? Doe het dichtbij!

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
12 aug , 2017,
Editor
, , , , ,
No Comments

Tweedehands auto’s zijn nog altijd populairder dan nieuwe auto’s. Dit komt niet alleen omdat occasions aantrekkelijk geprijsd zijn, er zijn namelijk tegenwoordig veel verschillende manieren om een auto aan te schaffen. Maar waar kopen we de gebruikte auto het liefst?

Auto kopen in de buurt

Dichtbij heeft de voorkeur!

Uit een recent gepubliceerd onderzoek is gebleken dat consumenten een occasion het liefst dicht bij huis kopen. Dit heeft namelijk vele voordelen. Want een auto vlakbij je woonomgeving kopen zorgt er voor dat je sneller terug gaat voor reparaties, garantie, onderhoud en apk. Daarnaast is het natuurlijk erg gemakkelijk aangezien je maar een geringe afstand naar de dealer moet afleggen. Uit een onderzoek naar de verkoop van tweedehands auto’s bleek dat de consument gemiddeld genomen 29,5 kilometer aflegt voor de aanschaf van een occasion. In de grote steden rijdt men minder ver: 24,7 kilometer. Verder is slechts 20% bereidt om meer dan 50 kilometer te rijden voor het kopen van een tweedehands auto.

 

Hoe luxer de auto, hoe groter de afstand

Nog een interessante conclusie die uit het onderzoek kan worden getrokken is dat auto’s uit het compacte segment, denk aan een Volkswagen Polo, dichter bij huis worden gekocht dan auto’s uit het ruimere segment. Gemiddeld genomen rijdt men voor een auto uit het A-segment 20,5 kilometer, terwijl voor een auto als een Audi A8 gemiddeld 47,4 kilometer wordt afgelegd. Over het algemeen zijn consumenten voor het aanschaffen van een premium auto, zoals een BMW 3-serie, bereidt gemiddeld 50,2 kilometer te rijden. Vooral het gevoel in iets bijzonders te rijden speelt daarbij een grote rol.

 

Audi A8 bouwjaar 2013

 

 

 

 

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment