Met de auto op wintersport? Deze hack gaat je serieus geld opleveren! 

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
28 aug , 2023,
Editor
No Comments

Alles wordt duurder; van vakanties tot de boodschappen. Toch leveren we natuurlijk niet graag in op zaken, zéker niet op leuke dingen. Op sommige kosten heb je geen invloed maar op andere wel, soms zelfs zonder dat er ook maar iets van plezier of kwaliteit verloren gaat. Dit is ook bij wintersport het geval. Wellicht heb je een favoriet hotel, piste en gebied dus daar hoef je niet aan te tornen. Waar je wel invloed op uit kunt oefenen zijn de noodzakelijke spullen die je nodig hebt voor je auto. Sommige zijn praktisch gezien gewoon onmisbaar, andere zijn gewoon wettelijk verplicht in bepaalde landen. Hoe je dit slim én voordelig aanpakt? Hier de tip! 

Draai het om  

Sommige echte fashionistas doen het al en daar kunnen we best een beetje van leren; koop zomerspullen in de winter, en vice versa. Een goed voorbeeld hiervan is een dakkoffer om je ski’s in te doen. Wanneer je deze gaat kopen in het najaar of de winter, dan zul je zien dat de prijzen door het plafond schieten en je nergens korting vindt. Je mag al blij zijn wanneer er voorraad is. Maar wanneer je in de zomer zoekt naar een goede dakkoffer voor je ski’s zie je al snel hele goede en scherpe deals voorbij komen. Neem de Hapro traxer 8.6. Een kwaliteitsdakkoffer tegen een zeer aantrekkelijke prijs.  

Verplichte extra’s  

Waar het gaat om wintersport wordt er lang gezocht naar een scherpe deal voor het verblijf en vervoer, maar worden de extra kosten nogal eens vergeten. Mensen weten niet dat er bijvoorbeeld betaald moet worden voor tolwegen (helaas, daar geen tips voor behalve omrijden) en zaken als winterbanden. Ook voor zowel winterbanden als sneeuwkettingen geldt dat het verstandig is om deze in de zomer aan te schaffen. Volop keuze tegen een veel voordeliger tarief dan wanneer je ze in het hoogseizoen koopt. Je gaat jezelf dankbaar zijn wanneer het moment van vertrek daar is. 

Kortom, met de auto op wintersport is onwijs leuk en iedere keer weer een avontuur, maar het is ook kostbaar. Je auto goed voorbereiden op een tocht door sneeuw, stormen en over glad ijs is dan ook een must. Wees er op tijd bij en koop in de zomer de spullen die je in de winter nodig hebt. Je zult zien dat er dan leuke kortingen zijn. Deze tactiek is ook breder te trekken dan alleen de auto, bijvoorbeeld een airco in de winter kopen is nog helemaal niet zo’n gek idee! 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment