Merkvastheid autokoper blijkt minimaal belangrijk

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
7 mrt , 2017,
Editor
, , , ,
No Comments

Uit onderzoek is gebleken dat men tegenwoordig niet zo zeer merkvast is wanneer men naar een nieuwe of gebruikt nieuwe auto op zoek gaat. Wanneer men op zoek is naar een nieuwe wagen vindt men het soort / type auto belangrijker dan het merk. Zo’n 60 procent van alle autokopers overweegt van merk over te stappen voordat zij een nieuwe auto kopen.

AutoTrader onderzocht consumentengedrag in Engeland

Autoblad AutoTrader kwam met deze resultaten na onderzoek in Engeland. Uit dit onderzoek blijkt dat ruim 75 procent van de autobezitters, wanneer zij op zoek gaan naar een nieuwe auto, rondkijken naar een vergelijkbaar model auto als waar zij op dat moment al in rijden. Slechts 20 procent van deze autobezitters stapt over van occasion naar een nieuwe wagen. In de meeste gevallen is de nieuwe auto dan niet van hetzelfde merk. Toch kiest het gros van de occasionrijders ervoor om een hun occasion te vervangen door een andere occasion.

Autotrader

Consumenten koopgedrag

Hoewel de consument duidelijk te segmenteren koopgedrag vertoond geldt dit niet voor het kopen van een auto. Dit biedt kansen voor autobedrijven, indien zij vroegtijdig inspelen op de behoefte van de klant, kunnen zij daarna alle kanten op met deze potentiele klant. Een gerichte benadering vanuit de verkoper blijkt grote invloed te hebben op de consument, indien de verkoper de consument juist benaderd zal deze gerust een ander merk auto kopen dan deze vooraf in gedachten had.

consumentengedrag

Conclusie – Ga je een nieuwe of gebruikte auto kopen? Dan weet je bij deze wat je van de verkoper en jezelf kunt gaan verwachten.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment