Lage prijzen voor gepersonaliseerde kentekens in Nederland

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
17 apr , 2018,
Editor
No Comments

De vraag en, bijgevolg, de verkoop van gepersonaliseerde kenteken platen stijgen als prijzen worden verlaagd.

Wat is een gepersonaliseerd kenteken?

Een ijdelheidsplaatje of een gepersonaliseerd kenteken is een speciaal type kentekenplaat waarvoor de eigenaar van het voertuig extra geld heeft betaald om zijn eigen nummers of letters te mogen kiezen. De verkoop van ijdelheid platen zijn vaak een belangrijke bron van inkomsten voor veel landen en overheidsinstanties die kentekens uitgeven.

 

 


DOE DE ONLINE KENTEKENCHECK!

Gepersonaliseerde kenteken platen in Nederland

Sinds december 2017 heeft de regering van Nederland besloten de prijs voor gepersonaliseerde kentekenplaten terug te brengen naar 1000 euro. Met deze beslissing is er een sterke toename in de vraag naar op maat gemaakte kentekenplaten. Met een gemiddelde van 470 aanmeldingen per maand in de periode december 2017 tot maart 2018, is het totaal aantal aanmeldingen bijna drie keer zo hoog als het aantal dat in de periode van december 2015 tot november 2017 werd geregistreerd. In een recent gehouden onderzoek werd mensen gevraagd of ze voor een gepersonaliseerd kenteken 1000 euro zouden betalen. Het bleek dat Nederlandse automobilisten zeer bereid zijn om dit bedragen te betalen voor een gepersonaliseerde kenteken plaat. Van de 1.650 reacties die werden geregistreerd, gaf 34% van de respondenten aan dat zij het bedrag direct zouden betalen om een op maat gemaakte nummerplaat te hebben. 16% zei dat ze wel hun eigen nummerplaat zouden willen, maar dat ze 1000 euro een beetje te duur vinden.

Twee jaar nadat het concept voor het eerst werd geïntroduceerd in Nederland, zijn de gepersonaliseerde kenteken platen opnieuw zeer populair geworden, dankzij een aanzienlijke prijsdaling. In 2014 was de toenmalige regering verrast over de overweldigende reactie en populariteit van gepersonaliseerde kenteken platen en besloot ze de prijs te verdubbelen. Maar een bedrag van 2000 euro bleek veel te duur voor de kopers met als gevolg dat het aantal aanvragen drastisch daalde tot een gemiddelde van slechts 141 aanmeldingen per maand.

De Verenigde Staten, België, Engeland, België en de Verenigde Arabische Emiraten zijn enkele van de vele landen die veel geld verdienen met gepersonaliseerde kenteken platen. In Amerika is het heel normaal om je eigen kenteken te maken, in sommige staten is het zelfs toegestaan symbolen zoals harten in het kenteken te gebruiken. Een gepersonaliseerde nummerplaat is ook toegestaan in België, Duitsland, Oostenrijk, Malta en Polen, hoewel je er meestal wel voor moet betalen. In Nederland hebben op maat gemaakte nummerborden al meer dan € 19 miljoen opgebracht voor de staatskas. Dus zou het land in wezen zichzelf benadelen door de verkoop van ijdelheid platen niet te vergemakkelijken. Als je geduld en geld hebt, zijn er enkele geweldige opties beschikbaar in Nederland, bijvoorbeeld, de eerste Rolls-Royce Phantom van Nederland heeft een uniek registratienummer – RR-802-P. Dus als je precies op het goede moment toeslaat (en de verkoper je wilt helpen), kun je je gepersonaliseerde kenteken platen gratis regelen

gepersonaliseerde kenteken

RDW en gepersonaliseerde nummerplaten

In Nederland bepaalt de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) welk kentekennummer er aan een auto wordt afgegeven. Dit is een belangrijke reden tot zorg, omdat de kentekenplaat eerder aan de auto is gekoppeld dan aan de eigenaar van het voertuig. Terwijl in andere landen, waar gepersonaliseerde kenteken platen beschikbaar zijn, deze altijd gekoppeld zijn aan eigenaars. Volgens een politieke partij in Nederland, Volkspartij voor Vrijheid en Democratie, zou het voor mensen mogelijk moeten zijn om een gepersonaliseerde nummerplaat te krijgen. Volgens een VVD-lid van het parlement, Visser, is er geen reden voor Nederland om achter te blijven. Het zou geweldig zijn als iedereen in staat is rond te rijden met een kentekencombinatie die voor hen iets betekent. Met dit ‘ijdelheidsplaatje’ wil de VVD de auto persoonlijker maken voor Nederlandse burgers. Terwijl België veel geld verdient met gepersonaliseerde badges, slaan Nederlandse automobilisten veelal de plank mis. Als het zelf samenstellen van kentekens in de toekomst in Nederland mogelijk wordt; wat voor nummerplaat zou jij dan kiezen? Je kan negen tekens gebruiken en er moet ten minste één letter worden gebruikt.

Uitdagingen

Er zijn nogal wat uitdagingen verbonden aan de personalisatie van kentekenplaten. In België is het kenteken gekoppeld aan de eigenaar van het voertuig, terwijl in Nederland al van tevoren kentekens op de bumpers van onze auto’s aanwezig zijn. De overstap naar een nieuw persoonlijk identificatiesysteem duurt waarschijnlijk vele jaren en kost in eerste instantie veel geld. Bovendien is de administratieve rompslomp waarschijnlijk niet te overzien, omdat in Nederland de volledige geschiedenis van een auto aan de kentekenplaat gekoppeld is. Daarom is het aanbevolen om bij het kopen van een Nederlandse tweedehands auto een kenteken check uit te voeren.

 


DOE DE ONLINE KENTEKENCHECK!

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu