Kosten rijklaarmaken van auto’s onder de loep

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
12 apr , 2016,
Editor
, , , ,
2 comments

schade autoDe toezichthouder van de Autoriteit Consument & Marketing (ACM) gaat onderzoek doen naar misleidende kosten voor het rijklaar maken van auto’s. Het is de Consumentenbond die aandrong op dit onderzoek, volgens hen zijn de prijzen die autoverkopers vragen misleidend omdat de prijs waarvoor de auto te koop staat niet de prijs is waarvoor je de auto kunt kopen.

Natuurlijk brengt het rijklaar maken of afleveren van een auto met een beurt kosten met zich mee. Maar de Consumentenbond zou liever zien dat deze kosten bij de verkoopprijs worden inbegrepen. Zo weet de consument waarvoor deze de auto echt kan kopen.

 

Wat zijn rijklaarmaakkosten?

Rijklaarmaakkosten zijn de kosten die je de verkoper rekent voor onder andere het controleren van het voertuig, de vloeistoffen, kentekenplaten, overschrijven van de auto, of in geval van een nieuwe auto het transport van de auto naar de dealer.

 

Vergelijking van de kosten rijklaar maken

Wat kost het rijklaar maken van een auto? Uit eerder onderzoek blijkt dat deze kosten tussen de 660 en de 1.300 euro liggen voor een vergelijkbare auto.

Een flinke extra kostenpost als je denkt een auto te kopen voor 3.500 euro en er komt dan nog 1.000 euro kosten rijklaar maken bij. Wij noemen dit zelfs behoorlijk misleidend.

 

Consumentenbond wil all-inprijzen

De Consumentenbond riep auto-importeurs op om all-inprijzen te gaan hanteren. Helaas is dit verzoek genegeerd. Het is daarom tijd voor de ACM om in actie te komen en orde op zaken te stellen. De ACM stelt te willen streven naar het bereiken van transparante tarieven voor het rijklaar maken voor consumenten. Zij zullen nu een poging wagen dit te realiseren samen met de auto-importeurs en autobedrijven.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment