Kan ik mijn auto inruilen bij een dealer?

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
17 aug , 2017,
Editor
, , ,
No Comments

Een auto inruilen voor een auto is heel gewoon. Je kunt vrijwel altijd je oude auto inruilen als je een nieuwe(re) auto bij een dealer of een garage koopt. Hierbij kun je de inruilwaarde van de auto gebruiken als richtlijn voor wat je nog wilt krijgen voor de auto. De dagwaarde van de auto is wel een indicatie, dus het is zeker niet de garantie dat je die prijs ook kunt krijgen van de verkoper. Soms is het goed om na te denken of je de auto wilt inruilen of verkopen. In bepaalde gevallen kun je de auto beter verkopen aan een particulier om meer geld voor je auto te krijgen. Je kunt het geld dan wel weer bij de aanschaf van je nieuwe(re) auto gebruiken natuurlijk.

 

Inruilwaarde berekenenEen auto inruilen of verkopen?

Wil jij je auto inruilen of verkopen? Het is zeker de moeite waard om dit eerst eens na te gaan. In veel gevallen is het zo dat je van een particulier meer geld voor je auto kunt krijgen dan van een autoverkoper, zeker wanneer de auto er nog goed uitziet en een ruim geldige Apk heeft. Het valt niet mee om goed te bepalen wat je nog voor je auto kunt krijgen. Het is goed om de advertentiesites eens na te lopen op auto’s van hetzelfde merk, model en bouwjaar om te zien wat de prijzen zijn. Kijk direct ook naar de kilometerstanden en of de staat van de auto een beetje overeen komt. Zo kun je vrij goed inschatten hoeveel geld je voor je auto kunt krijgen. Vervolgens kun je natuurlijk vrijblijvend aan de autoverkoper vragen wat deze jou nog wil geven aan inruilwaarde voor je auto. Je kunt dan de keuze maken om je auto te gaan inruilen of te verkopen.

 

Een auto particulier verkopen

Besluit je om de auto particulier te verkopen? Wees dan altijd eerlijk over de auto. Noem niet alleen de pluspunten van de auto als er ook minpunten te vermelden zijn. Als je heel zeker wilt zijn dat de koop helemaal gaat zoals het hoort, dan kun je een koopcontract opstellen met de koper. Dit gebeurt meestal niet met een auto particulier verkopen, maar het kan zeker wel. Je kunt een modelovereenkomst vinden bij de ANWB.

Auto inruilen

Kan ik een oude auto inruilen?

Ja, het is ook mogelijk om een oude auto in te ruilen bij een autoverkoper. Het inruilen van een auto is vrijwel altijd mogelijk. Het is namelijk zo dat je zelfs een sloopauto zou kunnen inruilen. De verkoper geeft je in dit geval wel een minimaal inruilbedrag, zoals bijvoorbeeld € 100,-, maar het feit blijft wel dat je de auto kunt inruilen. De verkoper zal de auto dan voor jou naar de sloop brengen. Er zijn natuurlijk ook oude auto’s die nog gewoon kunnen worden verkocht. De verkoper zal je er dan een hoger bedrag voor geven op basis van de dagwaarde van de auto. Als de autoverkoper zelf geen oudere occasions verkoopt, dan zal deze de oude auto wel nog van je kopen als jij er een nieuwere auto voor terugkoopt. Vervolgens zal de autoverkoper jouw ingeruilde auto weer verhandelen aan een autohandelaar die wel oudere occasions aanbiedt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment