Hoe Test ik een Tweedehands Auto

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
10 nov , 2016,
Editor
No Comments

Stel je hebt een mooie tweedehands auto op het ook, maar je hebt geen verstand van auto’s en je directe omgeving ook niet. Overal lees je dat je een auto eerst grondig moet onderzoeken voordat je een aankoop doet. Hoe moet je dat doen als je geen verstand hebt van auto’s. Joep Schuurman, automonteur en adviseur bij Autoweek, vertelt precies hoe je een tweedehands auto kan testen.

11 tips voor het testen van een tweedehands auto

  1. Neem altijd iemand mee die er verstand van heeft. Een goede vriend of vriendin, of misschien een collega. Iemand die verstand heeft van auto’s weet precies waar je op moet letten.Tweedehands
  2. Als je een testrit aan het maken bent. Luister altijd of er iets geluid maakt wat geen geluid moet maken. Wanneer je op de snelweg rijdt, trap dan het gaspedaal in en kijk of alles soepel gaat. Bekijk ook of de remmen het goed doen. Rem je en voel je het trillen in het stuur of waar je zit, dan kan het zijn dat de remschijven krom zijn. Rijdt ook over een stuk onverharde weg. Naast deze zaken, is het ook belangrijk om de ramen te testen. Wanneer je een testrit maakt, zet de radio uit, zodat je alle geluiden in de auto kan horen.
  3. Als je rechtdoor rijdt en het stuur scheef staat dan kan het zijn dat de banden of het onderstel versleten is. Het kan ook duiden op andere schade.
  4. Maak aantekeningen (wanneer de auto stilstaat). Welke dingen vallen je op en welke onderwerpen wil aan de verkoper vragen?
  5. Maak geen testrit van 5 minuten. Neem de tijd om de auto te testen. Een proefrit van 30 minuten is zeker niet te lang.
  6. Bekijk of alle gegeven van de auto kloppen. Neem een kijkje in het onderhoudsboekje. Klopt het chassisnummer en het kentekennummer. Wanneer heeft de auto onderhoudsbeurten gehad. Ontbreken er stempels, zo ja waarom?
  7. Neem een kijkje onder de motorkap, zit er voldoende olie in. Klopt de kilometerstand van de auto?
  8. Laat iemand de motor starten, terwijl je buiten staat. Luister goed of je rare geluiden hoort (gerammel, gepiep, gekraak). Als je korte tikjes hoort, dan is de distributieriem versleten.
  9. Controleer de uitlaat van de tweedehands auto. Direct na het starten mogen er geen witte, zwarte of grijze rookwolken uit komen. Als je waterdamp ziet is dat niet erg, dit moet na 5 tot 10 minuten wel zijn opgehouden.
  10. Controleer ook de koppeling. Deze moet soepel werken als je aan het rijden bent.
  11. Controleer ook of er roest op de auto zit. Bij de randen van de wielkasten en onder de deur zijn belangrijke plekken om te controleren.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment