Goedkope Golf voor jongeren, Nissan Qashqai voor Babyboomers

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
21 jul , 2017,
Editor
, , , , , ,
No Comments

Uit een onderzoek van de autovergelijkingssite AutoTrack blijkt dat jongeren tot 25 jaar graag een Volkswagen Golf willen rijden, terwijl onder babyboomers de Nissan Qashqai het populairst is. Op het gebied van oriëntatie, doen 55 plussers dat het liefst bij een dealer. Jongeren vragen vaker om advies bij familie en vrienden.

Nissan Qashqai

Jongere generatie

Aangezien jongeren vaak niet veel te besteden hebben, is het niet heel verassend dat deze groep het minste uitgeeft aan een nieuwe of tweedehandsauto. Over het algemeen wordt er gekeken naar auto’s met een gemiddelde waarde tussen de 5000 en 8000 euro. De Golf, van het Duitse merk Volkswagen, is daarbij erg populair. Echter gaat het daarbij wel om een gebruikt exemplaar, want een nieuwe Golf is er pas vanaf 22.000 euro.

Wel blijkt dat jongeren niet besparen op het gebied van extra opties, want auto’s dienen zowel airco als cruise control te hebben. Het aantal jongeren dat een auto heeft kent echter wel een dalende trend zo blijkt uit cijfers van het CBS. 55 plussers beschikken daarentegen juist steeds meer over een auto.

Verkoopcijfers auto's per leeftijd

Bron: RTL Z

Dikke Duitsers

Consumenten in de leeftijdsklasse van 25 tot 35 jaar zouden graag een Audi A3 willen rijden met een prijs tussen de 10 –en 15 duizend euro. Opties als navigatie en airco zijn daarbij graag geziene zaken. De generatie na hen (35-55 jaar) gaat bij de aanschaf van een nieuwe of tweedehandse auto ook uit van ongeveer hetzelfde bedrag.

Gemiddeld genomen heeft deze groep tussen de 12.500 en 15.000 euro over voor een BMW 3-serie. Naast bovengenoemde wensen aan opties, dient de auto dan ook nog eens over lederen bekleding te beschikken.

BMW

Generatie babyboomers

55 plussers hebben vanzelfsprekend meer te besteden dan de jongeren generatie en heeft dan ook flink meer geld over voor de aanschaf van een auto. De Nissan Qashqai is daarbij een veel gezochte auto in de zoekmachine van AutoTrack in de prijsklassen van rond de 20.000 euro. Ook blijkt dat de oudere generatie wat conservatief is, want oriëntatie gebeurd nog veelal bij de autodealer.

De informatie van de autodealer weegt bij bijna 25% van de 55 plusser het zwaarst bij de aanschaf van een auto. De jongere generatie hecht nauwelijks waarde aan een dealer; slechts 8 procent vindt een dealer een belangrijk oriëntatie middel. De mening van familie en vrienden weegt bij deze groep veel zwaarder in tegenstelling tot 55 plussers.

Bron: https://www.rtlz.nl/persoonlijk/life/jongeren-willen-goedkope-golf-babyboomers-kiezen-nissan-qashqai

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment