EU is bereid alle heffingen op auto’s uit de VS te schrappen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
5 sep , 2018,
Editor

No Comments

De tariefdreigingen van Trump zien er opeens heel reëel uit: de EU is bereid alle heffingen op auto’s uit de VS te schrappen

FRANKFURT – Na de dreiging van president Trump om tarieven op geïmporteerde auto’s te heffen, proberen verschillende buitenlandse leiders, van Mexico tot Japan, hun best te doen om aan de onderhandelingstafel tot een consensus te komen en deals te sluiten. Maar het lijkt erop dat hun aanbod niet “goed genoeg” is om een ​​president tevreden te stellen die bereid is de spanningen in de handel te omarmen om meer uit de Amerikaanse handelspartners te halen.

De Europese Unie heeft donderdag een belangrijke mededeling gedaan en gezegd dat het de huidige heffingen voor auto’s tot nul wil verlagen, op voorwaarde dat de Verenigde Staten hetzelfde doen. De president antwoorde hierop dat hij deze concessie niet “goed genoeg” vindt en wilt dat Europa nog verder gaat.

“We zijn bereid om onze autoheffingen tot nul te verlagen, als de VS hetzelfde doen”, zei Cecilia Malmström, Europees commissaris voor Handel, donderdag tegen de leden van het Europees Parlement. Ze voegde eraan toe dat deze stap gunstig zal zijn voor zowel de Europese als de Amerikaanse economie.

Trump reageerde daarop met de woorden “Het is niet goed genoeg” op de internationale perswebsite Bloomberg waarmee hij het aanbod van Malmström afslaat. “Hun (Europese) consumentengedrag is gericht op het kopen van hun auto’s, niet die van ons. De Europese Unie is net zo slecht als China, maar dan kleiner.” concludeerde hij.

De Amerikaanse president Donald Trump en Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, bespraken in juli dit jaar de geleidelijke afschaffing van tarieven en subsidies voor industriële goederen. De autosector was ook betrokken bij de voorgestelde maatregel van Malmström.

Om ​​korte achtergrondinformatie te geven, de Europese Unie heft een invoerbelasting van 10 procent op Amerikaanse auto’s. De Verenigde Staten, daarentegen, heffen een importbelasting van 2,5 procent op Europese auto’s, maar er is ook een Amerikaanse belasting van 25 procent op vrachtwagens en SUV’s.

Als de voorgestelde deals niet worden aangenomen, loopt de strijdige handelsbenadering van de president gevaar. Amerikaanse bedrijven zullen dan kwetsbaar zijn voor de tarieven in de Verenigde Staten en voor vergeldingsmaatregelen van andere landen. Veel grote autofabrikanten zijn sterk afhankelijk van een wereldwijde handelsketen. De huidige situatie kan de autoprijzen laten stijgen en dat kan banen gaan kosten.

Volgens Trump hebben de Verenigde Staten een veel sterkere positie waardoor handelspartners gedwongen worden toe te geven. De groei van de Europese economie neemt af, terwijl de Amerikaanse economie snel blijft groeit. Europa had eerder al belangstelling getoond voor het afschaffen van accijnzen op de sector industriële goederen, behalve auto’s, en zei dat een dergelijke overeenkomst deel moest uitmaken van een brede vrijhandelsovereenkomst.

Mexico, Canada en de Europese Unie drongen er aanvankelijk op aan dat ze geen handelsovereenkomst zouden sluiten als ze “een pistool tegen het hoofd” gericht krijgen. Maar na de heffingen op staal, aluminium en auto’s veranderden ze gewillig van gedachten.

Donald Trump zou kunnen hopen op een aanbod dat de handelstekorten van de Verenigde Staten direct zou verminderen. Hoewel economen kritiek hebben geuit op het gebruik van de maatregel door de president als kaarten voor de handel, gaf Trump vaak kritiek op de Europese Unie omdat de EU meer goederen, met name auto’s, aan de Verenigde Staten exporteert dan importeert. In hetzelfde interview met Bloomberg vergeleek Donald Trump de Europese Unie met China, dat ook een handelsoverschot heeft met de Verenigde Staten.

Het aanbod van de Europese Unie is nu gebaseerd op het besluit van Donald Trump dat hij bereid is de Amerikaanse tarieven te heroverwegen, zoals de belasting van 25 procent op geïmporteerde vrachtwagens, zoals hij eerder al zei. Als het nog steeds “niet genoeg” is zoals hij zei, zal Europa misschien toch moeten toegeven – of andere goede en aangename concessies bedenken.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment