Dit zijn veel voorkomende autoschades (en zo los je ze op)

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
29 nov , 2023,
Editor
No Comments

Schade aan je auto is hartstikke vervelend. Na een ongeluk is het natuurlijk het belangrijkste dat er geen gewonden zijn gevallen, maar daarna is de auto aan de beurt. Veel schades ontstaan echter door andere zaken. Een bekend voorbeeld is een scherp voorwerp dat langs het portier komt. Het gevolg is een kras. In dit artikel ontdek je wat veel voorkomende autoschades zijn en hoe je ze oplost. Want hoe klein een schade ook kan lijken, het is in de meeste gevallen belangrijk dat ze worden hersteld.

De (diepe) kras

Je zou eens goed moeten rondkijken als je over een parkeerterrein loopt. Redelijk wat auto’s hebben een of meerdere krassen. Dat is niet zo vreemd, omdat een kras snel ontstaat. Het scherpe voorwerp is daarnet al voorbijgekomen. Dit kan een huissleutel zijn of een mes. Dit laatste zie je vaak bij vandalisme. Het is belangrijk dat deze schade wordt aangepakt. Diepe krassen verwijderen voorkomt later namelijk een hoop problemen. Een op het oog onschuldige kras kan voor roestvorming gaan zorgen. Dat wil je echt niet hebben. Daarom is het zaak om de krassen snel te laten verwijderen. Dit is ook nog de goedkoopste oplossing.

Deuken

Ook een deukje heb je snel te pakken. Dit kan op het parkeerterrein gebeuren, of door een stevige hagelbui. Bij het herstellen van een deuk wordt er gekeken naar de grootte van de deuk. Is die kleiner dan een twee euro muntstuk en is er geen lakschade? Dan heb je geluk, de deuk is er dan snel uit. Grotere deuken of deuken met lakschade hebben een wat langere behandeling nodig. Ook hier geldt weer dat het voor de levensduur en waarde van je auto belangrijk is om de schade te laten herstellen.

Bumperschade

Een auto heeft niet voor niks een bumper, deze vangt de klappen op. Dat gebeurt dan ook regelmatig. Als je per ongeluk tegen een paaltje of een andere auto bent aangereden, is de kans groot dat je bumperschade hebt. Dit gebeurt ook relatief vaak tijdens het fileparkeren of in files. Even niet opletten en je zit op je voorganger. Het ligt aan de aard van de schade hoe deze hersteld moet worden.

Ruitschade

Met ruitschade krijgt bijna iedereen te maken. Een steentje op de voorruit is voldoende om een sterretje te veroorzaken. Een kleine barst of een klein sterretje is niet erg. Het wordt een ander verhaal als de barst groter wordt. Daarom is het belangrijk om snel naar de reparateur te gaan. Hoe eerder je dit doet, hoe goedkoper het is.

De stoeprand

Als afsluiter een schade waar je misschien niet meteen aan denkt. Toch komt schade door de stoeprand geregeld voor. Als je bij het parkeren de stoeprand meepakt of er vanwege een andere reden tegenaan rijdt, kan je schade oplopen. Dit zie je vooral op de velgen of de wieldoppen. Met name lichtmetalen wielen zijn hier gevoelig voor. Vaak is een reparatie zo gebeurd en daardoor niet kostbaar.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment