De occasion: de auto die vaak vlakbij wordt gekocht

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
22 okt , 2017,
Editor

No Comments

De occasion is nog altijd populairder dan de nieuwe auto. Tegenwoordig zijn er veel verschillende manieren om een auto aan te schaffen. Als er echter wordt gekeken naar de afstand die we afleggen voor het kopen van een occasion, dan komen we tot verassende uitkomsten.

Uit onderzoek is gebleken dat de consument een tweedehandsauto het liefst zo dicht mogelijk bij huis koopt. Vaak betreft de afstand niet meer dan 14 kilometer. Daarentegen zijn we voor een exclusief model wel bereidt wat verder te rijden.

Dicht bij huis

In het onderzoek werd onderzocht hoeveel kilometer de consument bereid is te rijden om een occasion te kopen. Wat bleek is dat er gemiddeld 29,5 kilometer wordt gereden als het gaat om de aanschaf van een tweedehandsauto. In de grote steden zoeken mensen het dichter bij huis en is de afstand kleiner, namelijk gemiddeld 24,7 kilometer. Een kleinere groep is bereid om meer dan 50 kilometer te rijden (20%). De conclusie is echter duidelijk: de meeste mensen kopen hun auto het liefst dicht bij huis. De helft van alle auto inkopen vinden binnen een straal van 14 kilometer plaats. Opvallend is dat zelfs 20% binnen de eigen woonplaats wordt gekocht.

dealer dichtbij huis

Kleine auto = kleine afstand

Nog iets wat uit het onderzoek naar voren kwam is dat kleiner modellen auto’s dichter bij huis worden gekocht dan grotere automodellen. Voor A-segment auto’s legt men gemiddeld 20,5 kilometer af, terwijl voor grotere luxere modellen, zoals de Mercedes S-Klasse, gemiddeld 47,4 kilometer wordt gereden. Sowieso zijn personen bereidt meer kilometer te rijden voor premium modellen. Neem bijvoorbeeld de BMW 3-serie. Hiervoor leggen consumenten gemiddeld 50,2 kilometer af. Tevens zijn we bereid een grotere afstand af te leggen voor auto’s die heel weinig voor komen in het Nederlandse wagenpark. Vooral het gevoel dat je dan in iets speciaals rijdt is van doorslaggevend belang.

kleine auto vw up

De 10 occasions die dichtbij worden aangeschaft

Vooral auto’s van Aziatische afkomst worden dicht bij huis verkocht. Voor de Suzuki Splash legt men gemiddeld slechts 13,8 kilometer af. Ook een Subaru Trezia als occasion kopen we het liefst dicht bij huis: gemiddeld 14,1 kilometer. Als derde volgt de Renault Grand Modus. Daarvoor leggen we een afstand van 14,9 kilometer af. Verder is Hyundai het automerk dat het meeste voor komt in de top 10. Vanaf plek vier komen verscheidene modellen van het merk maar liefst vijf keer voor. De afstand die de consument bereid is voor deze occasion auto’s af te leggen ligt tussen de 15,7 en 17,5 kilometer.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment