De dynamische verkoopmarkt van auto’s

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
25 jan , 2018,
Editor
,
No Comments

Wie voorheen zijn of haar auto wilde verkopen ging naar de dealer in het dorp of verkocht de auto binnen de kenniskring. Dat is tegenwoordig wel anders. Binnen een paar minuten is het al mogelijk je auto online te koop aan te bieden op advertentiewebsites. Het internet heeft voor nog meer bedrijven de ruimte gegeven. Zo kun jij je auto verkopen bij Wijkopenautos.nl waar je jouw auto altijd gegarandeerd binnen 24 uur verkocht kan hebben. De ontwikkelingen voor het verkopen van auto’s zal de komende jaren sterk doorstijgen.

Zowel offline als online wordt de auto digitaal

Bij het kopen van een nieuwe auto weet 95% van de mensen al wat ze willen voordat ze een dealer bezoeker. In het verleden was dit niet het geval. Tegenwoordig oriënteren we ons echter online. De showroom krijgt daarom steeds meer de functie om het imago op de klant over te brengen. Uit onderzoek van de VWE blijkt dan ook dat de verkopen door merkdealers stijgen en dat de verkoop bij universele dealers juist minder wordt. Wie al weet wat hij of zij wilt hebben gaat eerder langs bij de merkdealer dan bij de universele dealer.

Naast dat het oriëntatieproces al zo goed als online plaatsvindt wordt de auto zelf ook steeds digitaler. Auto’s zijn voorzien van de laatste snufjes, zoals een inparkeersysteem, Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) en zelfs automatische noodrem systemen. Al deze nieuwe features vergen een andere aanpak in de marketingprocessen om deze over te brengen op de potentiële bestuurder.

De nieuwe manier van het vermarkten

Autobedrijven zijn daarom op zoek naar andere marketingstrategieën. Een goed voorbeeld is Volvo die door middel van Virtual Reality de juiste user experience geeft met behulp van de Microsoft Hololens. Dragers van deze virtual reality bril krijgen situaties in en van de auto levensecht nagebootst te zien. De beleving gaat hierbij veel verder dan door middel van afbeeldingen, tekst of video content.

Ook is er uit een onderzoek van de CNBC gebleken dat veel mensen bang zijn voor autonome auto’s. Een manier om mensen hier wel vertrouwd mee te laten raken kan door mensen te laten ervaren hoe het is om in een zelfbesturende auto te rijden met een virtual reality bril. Met de ontwikkelingen van Virtual Reality brillen, 3d camera’s en multidimensionele mogelijkheden op online platformen zal deze trend zich verder voortzetten.

Virtual Reality

De toekomst van de autodealer en online platformen

Volgens de voormalig vice-voorzitter en hoofd productontwikkeling van General Motors Bob Lutz naderen we een periode waarbij we een bezoek aan de dealer brengen puur voor persoonlijke eigenschappen en modules. Deze uitspraak gaat gepaard met de voorgaande verbindingen. Verwacht wordt daarom dat de autodealer zal blijven bestaan, maar dat we hier niet meer de koopbeslissing voor de auto zullen maken.

De verkoop zal verkoop zal steeds vaker plaatsvinden op online platformen via advertentiesites waarbij de auto onder de aandacht komt bij particulieren of bij autobedrijven via auto verkoop sites.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu