Autoschade check – Online schadehistorie opvragen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
20 sep , 2015,
Editor
, , ,
2 comments

Om een antwoord op de vraag “hoeveel is mijn wagen nog waard” te krijgen kun je verschillende handelingen ondernemen. Een van de handelingen om de autowaarde te berekenen is het uitvoeren van een autoschadecheck. Een autoschade check is natuurlijk nog belangrijker als je van plan bent om een auto te gaan kopen. Als je een tweedehands auto gaat kopen, dan kleven daar natuurlijk altijd wat risico’s aan. Dat is niet erg, het leven zit immers vol met risico’s. Een 2dehands auto kopen brengt ook een aantal risico’s met zich mee, maar gelukkig is het goed mogelijk om deze risico’s te verkleinen. Een autoschade check doen voordat je een tweedehands auto koopt is een van die manieren.

Een autoschade check: waarom doe je dat?

schadeherstelbedrijfEr zijn verschillende manieren om schadeauto check te doen. De schade herkennen is belangrijk omdat een auto die schade heeft gehad voor veel problemen kan zorgen. Lees wel, het kan zo zijn, het hoeft niet direct zo te zijn. Een auto met een schadeverleden kan een prima auto zijn, mits de schade goed hersteld is. Ook is niet elke schade van dusdanig grote dat er ook daadwerkelijk invloed op de rijvaardigheid van de auto komt. Tegelijkertijd kan een auto ook veel verborgen schade hebben. Met name als het gaat om “schadeautos” kan de verborgen schade enorm zijn. Zonder veel kennis van een auto of zonder een autocheck is het vrijwel onmogelijk om die schade te achterhalen. Je kan alleen controleren of de schade goed hersteld is als je weet dat het om een auto met een schadeverleden gaat. Door een autoschade check te doen kan je schade herkennen en zo beter beoordelen of je een dergelijke auto moet kopen. Een checklist voor het kopen van tweedehands auto’s zal dan ook altijd aangeven dat dit een check is die je uit moet voeren

Waarom is het opvragen van het schadeverleden dan zo belangrijk? Als een auto in het verleden schade heeft geleden dan kan dit behoorlijk heftig zijn geweest. De schade kan dan voor het oog goed hersteld worden, maar dat wil niet zeggen dat een dergelijke auto zo goed is als het origineel. Bij een 2dehands auto met een schadeverleden kunnen bijvoorbeeld replica onderdelen zijn gebruikt om de kapotte onderdelen te vervangen. Het is maar de vraag of deze onderdelen net zo goed zijn als de originele onderdelen. Een autoschade check zorgt ervoor dat je weet dat er schade is geweest en zo ben je in staat om beter te kijken of alle originele onderdelen zijn gebruikt om de schade te herstellen.

Of en in welke mate een auto schade heeft geleden heeft veel invloed op de autowaarde. Om de waarde van een auto te checken raden we daarom altijd aan om een gratis rdw onafhankelijke kentekencheckonline aangevuld met een schadecheck te doen. Alleen op die manier weet je wat de gemiddelde dagwaarde van een auto is. Daarbij is het ook verstandig om de autocheck aan te vullen met een NAP controle. Er wordt namelijk veel gesjoemeld met de kilometerstand en door de NAP op te vragen weet je zeker dat je geen auto met een teruggedraaide teller koopt.

Een schadeauto check: hoe doe je dat?

schadeauto checkSchade herkennen is nog niet altijd even eenvoudig. Gelukkig zijn er een aantal manieren om het auto schadeverleden te achterhalen. In de eerste plaats is het opvragen van de schadehistorie mogelijk aan de hand van het kenteken. Als er schade bij een kenteken geregistreerd staat, dan zie je deze schade aan de hand van een dergelijke autoschade check.

Schade herkennen is echter niet alleen schadehistorie opvragen. Het is een hulpmiddel om te zien of er schade is geweest. Een autoschade check doe je natuurlijk ook als je de auto daadwerkelijk ziet. Je onderzoekt de auto, je praat met de verkoper en je neemt eventueel een expert op dit gebied mee. Een schadeauto check is dus veel breder dan alleen even de schadehistorie opvragen aan de hand van het kenteken.

Ook is het een goed idee om een checklist voor tweedehands auto kopen te gebruiken. Door een dergelijke checklist te gebruiken voorkom je dat je in veelvoorkomende valkuilen trapt waar andere kopers van een 2dehands auto al eerder in zijn gevallen.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

2 Comments

downarrow

Leave A Comment