Auto zoekgedrag aangetast door dieselschandaal

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
19 sep , 2017,
Editor
, ,
No Comments

Volkswagen, Audi, Mercedes-Benz: een van de vele automerken die betrokken waren bij het dieselschandaal. De zogenoemde ‘sjoemelsoftware’ heeft het zoekgedrag van de consument dermate aangetast, dat men steeds vaker de optie ‘diesel’ uitzet op websites als Auto Trader. Na de 55 miljoen maandelijkse bezoekers onderzocht te hebben, blijkt dat de helft van de Britse occasionwebsite haar bezoekers ook naar een diesel zoekt. Voor de dieselgate betrof dit maar liefst 75 procent van de bezoekers. Aan de andere kant is het aantal mensen dat een (semi)elektrische auto zoekt met een factor zes toegenomen. De oorzaak hiervan ligt aan het feit dat er een subsidieregeling is aangekondigd door de Britse regering.

Verder bleek uit het onderzoek dat veel bezoekers (25%) een specifieke brandstof kiest. Hierbij valt te denken aan benzine, diesel of elektrisch/hybride. 71 procent koos in november 2016 nog voor diesel, echter daalde dit aantal naar 54 procent door de verhalen rondom het sjoemelschandaal en eventuele heffingen die er komen voor dieselauto’s in Groot-Brittannië. Door deze veranderingen zochten autokopers meer naar benzineauto’s. Het aandeel gezochte auto’s op benzine nam hierdoor toe van 26 naar 43 procent. Ondanks deze ontwikkeling blijven de Britten een diesel verkiezen boven de andere brandstofsoorten.

Volgens Karolina Edwards-Smaida, directeur retailer en consumer product, is dit te danken aan het feit dat de media (te) veel aandacht besteed aan het dieselschandaal en de toekomst van dieselauto’s in zijn algemeenheid. Daarom zijn deze cijfers geen verassing. Bovendien tonen ze aan dat, ondanks het dieselschandaal, auto’s op diesel toch populair blijven bij het publiek.

Occasion diesel

Bron: automobielmanagement.nl

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

Leave A Comment