Verkoop van occasions blijft stijgen

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
16 jan , 2018,
Editor
,
No Comments

De verkoop van tweedehandsauto’s is afgelopen jaar flink gestegen. In 2017 is het aantal occasions die van eigenaar zijn gewisseld bijna twee miljoen, wat een echt record is. Dit blijkt uit cijfers van brancheorganisatie Bovag en databureau RDC. “In de eerste elf maanden van 2017 zijn er 1.822.163 occasions verkocht, maar in december zijn er nog vele auto’s verkocht, waardoor 2017 ongetwijfeld een topjaar is geworden”, zegt Tom Huyskens van Bovag. Het totaal van de verkoop van tweedehands personenauto’s ligt nu gemiddeld op zo’n 1,85 miljoen auto’s. Wat er nu ruim boven gaat zitten door de aantrekkende economie.

De verkoopcijfers stijgen gelukkig ook weer bij de nieuwe auto’s. Wat voor de autobranche noodzakelijk was, aangezien ze vorig jaar met 382.516 nieuwe verkochte auto’s het minst hebben verkocht in de afgelopen vijf jaar. Gelukkig is dat in 2017 weer gestegen naar 415.000 nieuwe automobielen die de showroom uit zijn gereden. “Je kan wel zeggen dat de Nederlandse consument wel degelijk auto’s koopt”, meent Huyskens. Uit onderzoek blijkt dat ruim 20% van alle verhandelde occasions vier jaar of jongen is en 11,5% twee jaar oud. Er worden bijna zes op de tien occasions door autobedrijven verkocht en de rest wordt onderling verhandelt. Wat opvallend is, is dat de import van gebruikte personenauto’s voor het eerst de grens van 200.000 doorbreekt.

Van de tweedehandsauto’s betreft er bijna 80% op benzine en ruim 16% zijn diesels. Het aantal hybride in de occasionmarkt steeg tot 2,25% en de verkoop van vol elektrische gebruikte personenauto’s is verdubbeld van 1.120 naar 2.205 exemplaren. “Wat betreft de merken is er in 2017 niet veel veranderd, aangezien Volkswagen tot en met november het meest gewild is, met een aandeel van 12,7% occasions verkopen. Wat gevolgd wordt door Opel met 8,6%, Puegeot met 8,3%, Renault met 7,8% en Ford met 7,1%. De Volkswagen Golf en Polo zijn de populairste modellen. Daarna komt de Opel Corsa en Astra. De Puegeot 206 maakt de top-5 af.

VW

Bron: https://www.telegraaf.nl/financieel/1435070/occasion-niet-aan-te-slepen

 

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu