Tips voor het verlagen van je brandstofkosten | Kentekencheckonline

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
18 mei , 2023,
Editor
No Comments

5 tips voor het verlagen van je brandstofkosten

Rijd je regelmatig in je auto rond? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van je brandstofkosten én hoe je deze kunt verlagen. Dat is niet alleen maar goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu en de omgeving. Er bestaan diverse manieren om je brandstofverbruik te verminderen, en dus je brandstofkosten, zonder concessies te doen aan je rijervaring. Hieronder delen we enkele tips om je op weg te helpen.

Tip 1: Laat regelmatig onderhoud uitvoeren 

Regelmatig onderhoud en het laten controleren van je auto is absoluut de sleutel tot het verminderen van je brandstofkosten. Een goed onderhouden auto rijdt namelijk veel efficiënter en verbruikt minder brandstof. Wees dus op de hoogte van de onderhoudshistorie van je auto. Je doet er goed aan om tijd te besteden aan een garage zoeken die het onderhoud van je auto met zorg en precisie uitvoert. Plan regelmatig een afspraak bij deze garage voor onderhoud en het preventief controleren van je auto.

Tip 2: Rijd zo efficiënt mogelijk

De manier waarop je rijdt heeft ook invloed op je brandstofverbruik. Met behulp van een aantal eenvoudige aanpassingen aan je rijstijl, kun je behoorlijk besparen op je brandstofkosten. Voorkom te hard rijden en houd je aan een constante snelheid. Vermijd bovendien abrupt remmen en optrekken, want dit kost namelijk meer brandstof dan geleidelijk afremmen en optrekken. Tot slot is het verstandig om de airconditioning uit te schakelen als je deze niet nodig hebt, want airco verbruikt ook (veel) brandstof.

brandstofkosten

Tip 3: Zoek de juiste plek om te tanken

Als je kiest voor een goede (lees: meer betaalbare) plek om te tanken, kun je ook besparen op je brandstofkosten. Zoek dus naar tankstations die scherpere tarieven bieden dan concurrenten. Het is de moeite waard om wat tijd te besteden aan het vinden van een goedkopere optie, want daardoor bespaar je op de langere termijn flink wat kosten.  Daarnaast kun je ook kiezen voor een tankstation dat een brandstofpas korting aanbiedt. Zo bespaar je ook weer op brandstof!

Tip 4: Rijd met de juiste banden

Ook het kiezen van de juiste banden helpt om je brandstofverbruik en dus je brandstofkosten te verlagen. Kies voor banden met een lage rolweerstand: deze banden hebben minder weerstand op de weg en verbruiken daardoor minder brandstof. Bovendien zorgen goed opgepompte banden voor een betere brandstofefficiëntie en zorgen ze voor een veiligere rijervaring. Dubbel winst dus!

Tip 5: Verwijder onnodig gewicht uit je auto

Een zeer eenvoudige tip: verwijder overtollig gewicht uit je auto. Denk aan dingen als oude tijdschriften, gereedschap of andere zware spullen. Of vervang bepaalde onderdelen in je auto door lichtgewicht onderdelen, zoals lichtmetalen velgen. Het verwijderen van overtollig gewicht uit je auto verlaagt niet alleen je brandstofkosten, maar kan ook de prestaties van je auto verbeteren en de levensduur van de remmen en banden verlengen.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu