Eucaris-verdrag aangepast ten gunste van aanpak tellerfraude

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
18 jan , 2018,
Editor
, , ,
No Comments

Waar staat Eucaris voor?

Het is alweer enige tijd geleden dat Minster Schultz van Haegen het Eucaris-verdrag in Luxemburg heeft getekend. Dit verdrag maakt het mogelijk om fraude met kilometerstanden, rijbewijzen en voertuigen eenvoudiger op te sporen.

Eucaris is de afkorting voor European car and driving license information system. Dit is een samenwerkingsverband waarmee op dit moment acht landen van de Europese Unie transport gerelateerde informatie uitwisselen. Met als voornaamste doel samen een vuist te maken tegen internationale voertuigcriminaliteit.

aanpak tellerfraude

Rijksdienst Wegverkeer en Eucaris-verdrag

De Rijksdienst Wegverkeer (RDW) zet zich in tegen tellefraude middels het RDW tellerrapport. De RDW werkt samen met de Belgische Car-Pass en kan van verdere internationale samenwerking enorme voordelen genieten, waar uiteraard de autobezitter de vruchten van plukt. Het zal namelijk steeds lastiger worden om fraude te plegen met tellerstanden en voertuigen. Dit zorgt voor een grotere verkeersveiligheid en een kleinere kans om een gestolen voertuig te kopen. Want er worden nog altijd gestolen voertuigen opnieuw op kenteken gezet in andere landen.

KM stand auto in dashboard

Fraude met kilometerstanden

Nederland is koploper in de strijd tegen tellerfraude dankzij de Nationale Autopas (NAP) die zich sinds 1991 inzet tegen het terugdraaien van kilometerstanden. Dankzij het Eucaris-verdrag wordt deze informatie nu internationaal uitgewisseld en beschikbaar. Hierdoor kunnen andere landen, maar zeker ook Nederland, profiteren van meer data die bijdragen aan het controleren van overzicht over de kilometerstanden internationaal. Tevens kunnen er steeds meer gegevens worden uitgewisseld waardoor niet alleen fraude met km standen maar ook andere vormen van oplichting en verdoezeling kunnen worden aangepakt.

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu