Autokopers hebben onzekerheid over de inruilprijs / verkoopwaarde

Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen
11 jan , 2018,
Editor
, , , ,
No Comments

Iedere autobezitter die een andere auto wil gaan kopen vraag het zichzelf af ‘wat is mijn auto waard?’ en kan ik deze beter inruilen of zelf verkopen? Lastige afwegingen waarbij onzekerheid en angst voor een slechte prijs overheerst. Het is daarom niet verwonderlijk dat enorm veel particulieren gebruik maken van zogenaamde inruilwaarde en dagwaardetaxaties die op diverse websites worden aangeboden. Ook platvormen die je auto voor je verkopen schieten als paddenstoelen uit de lucht. Via deze platvormen kan je als particulier je auto te koop aanbieden aan tienduizenden autobedrijven die vervolgens een bod doen. In de meeste gevallen weet je binnen 24 uur wat je auto waard is en kun je het voertuig de volgende dag al verkopen. Het risico is echter wel aanwezig dat je minder voor je auto terugkrijgt dan wanneer je deze zelf verkoopt.

 

Angst om te onderhalen

Onderhandelen blijkt spannend. Men durft simpelweg niet hard en zakelijk te onderhandelen en zijn ook nog eens bang te weinig voor hun auto terug te krijgen. Op de vraag wat ze zelf een reële prijs vinden hebben de meeste particulieren overigens ook geen antwoord. Hierdoor is het voor autobedrijven gemakkelijk zakendoen, het verschil tussen de professional en de particulier is gigantisch en daar maken bedrijven dan ook graag gebruik van. Omgekeerde wereld, want eigenlijk is er een gigantische vraag naar jouw occasion.

onderhandelen

Handelaren staan in de rij voor jouw occasion

De vraag naar occasions is in veel segmenten groter dan het aanbod. Realiseer je dus dat, indien jij een goede tweedehands wagen inruilt, je er echt wel een goede prijs voor kunt krijgen. Ons advies is dan ook, wees hard op de zaak en zacht op de relatie. Het autobedrijf is hieraan gewend en zal je er niet persoonlijk op aankijken.

 

Hoe kan ik het beste onderhandelen over mijn inruilprijs?

Het belangrijkste uitgangspunt is dat je moet weten wat je verkoopt en wat jij ervoor wilt hebben. Wees eerlijk over de auto die je inruilt. Wees niet bang om de positieve en de negatieve punten te benoemen. Uiteraard hoef je niet alle negatieve punten aanduiden, maar zorg ervoor dat je de auto wel realistisch presenteert. Zodat de inkoper niet het gevoel heeft dat je hem beduveld.

Wil je het maximale voor je auto terug? Dan kun je de auto ook professioneel laten poetsen en waxen. De auto zal in hierdoor zeker meer opleveren en lakbeschadigingen worden probleemloos weggepoetst door een professional.

Wat je ook kunt doen is een paar goede foto’s maken, een duidelijke opsomming geven van de specificaties, onderhoudsstaat met bonnen, de kilometerstand en het kenteken van de auto. Je kijkt vervolgens waar ze de auto hebben die jij graag zou willen kopen en stuurt deze bedrijven een email waarin je aangeeft in welk voertuig je interesse hebt en wat jij in te ruilen hebt met bovenstaande gegevens en foto’s. Eventueel bel je vooraf nog even om aan te geven dat je interesse hebt in een bepaalde auto en dat je even een email stuurt met wat je in te ruilen hebt.

Beste deal

Wil je echt niet onderhandelen? Je kan je auto ook online verkopen!

Wanneer je niet wilt onderhandelen en zonder inruil een auto wilt kopen (lees hier de voordelen zelf verkopen). Dan kun je je auto verkopen via een online bemiddelingsplatform. Zij bieden jouw auto dan aan en leggen jou, geheel vrijblijvend, het hoogste bod voor.

 

Occasion auto controleren

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu