Second slide

Doe RDW Kenteken Check nu!

E-mailadres om mijn kentekenrapport per e-mail naar mij te sturen


✓ Gratis RDW voertuiggegevens
✓ Schadeverleden opvragen
✓ Aantal eigenaren natrekken
✓ Tellerstanden controleren
✓ Gestolen auto's check
✓ Bekijk APK vervaldatum
✓ RDW dagwaarde opvragen

Wat is mijn auto waard

Wat is mijn auto waard? – Berekenen

Een van de lastigste vraagstukken voor een particulier in de autohandel is het onderdeel waarde. Hoe weet je dat je Wat is mijn auto waard? Hoe weet je dat jij niet te veel betaald voor je nieuwe auto? Zijn er zaken waar ik rekening mee moet houden om te voorkomen dat mijn auto hard afschrijft? Allemaal vragen die jij als particulier zult herkennen. Het belangrijkste om je te realiseren is dat jij een leek bent en de verkoper, in geval van een handelaar/dealer, hier dagelijks mee van doen heeft. Deze weet dus precies waar hij/zij mee bezig is. Terwijl jij misschien eens per 5 jaar een nieuwe occasion koopt. Op deze pagina vertellen wij je alles over het bepalen van de waarde van een auto. Je zult een handige wat is mijn auto waard check tool op de website waarmee je gemakkelijk de waarde van de auto kunt berekenen.

Het is een hele lap tekst en uitleg. Wil je er snel doorheen of gewoon direct over tot actie? Dan kun je tweed dingen doen:

  1. Even snel de korte vragen hieronder lezen en binnen korte tijd wat basiskennis opdoen.
  2. Direct een kentekencheck doen door het kenteken hierboven in te vullen en krijg de gedetailleerde waarde voor de auto

 

 

Wat is mijn auto waard?- Antwoord 

Mensen die zichzelf deze vraag stellen zijn over het algemeen particulieren die de waarde van hun eigen auto willen bepalen voor inruil of verkoop. Middels een kenteken check kun je er eenvoudig achter komen wat je auto waard is.

Beïnvloedende Faktoren – Wat is mijn auto waard 

Vraag jij je af wat je auto waard is en welke factoren invloed hebben op de waarde van je auto? In het kort: Waarde wordt bepaald door vraag en aanbod. Op dit moment is de vraag naar occasions groot en het aanbod klein. Daardoor is de waarde van je occasion relatief hoog. Factoren van invloed zijn: Bouwjaar, Kilometerstand, Uiterlijke conditie, Onderhoudshistorie en het autoverleden. Uiteraard zijn dit veel factoren, om het je gemakkelijk te maken raden wij je aan een waarde calculatie te doen. Dan weet je binnen 1 minuut wat je auto waard is.

Dagwaarde auto – bepalen

De waarde van een auto is gebaseerd op de RDW voertuiggegevens, de huidige tellerstand van het voertuig volgens de NAP Check, het vorige aantal en soort eigenaren en het schadeverleden van de auto. Daarnaast hebben het merk, model en de uitvoering invloed op de dagwaarde. De dagwaarde van de auto is het bedrag dat je krijgt als je jouw auto gaat verkopen.

 

 

Wat is de dagwaarde van mijn auto?

De dagwaarde van je auto is de waarde zoals de verzekering deze inschat. Dit is een indicatief bedrag waarvoor jij, volgens de verzekeraar, een vergelijkbare auto kunt kopen. Toch leert de praktijk dat de dagwaarde die de verzekeraar hanteert over het algemeen lager is dan het bedrag wat jij voor een vergelijkbare auto moet betalen.

Hoe je de waarde van je auto kunt berekenen?

We kunnen eenvoudig de minimumwaarde van uw auto berekenen via onze website kentekencheckonline.nl. Het is altijd belangrijk om de waarde van een auto te kennen voordat u koopt of verkoopt.Met basisspecificaties van de auto kunnen we de dagwaarde van de auto berekenen.

RDW autowaarde

Hoeveel is mijn auto waard en welke factoren zijn hiervoor verantwoordelijk?

Op basis van bovenstaande omschrijving van de werkelijke waarde van jouw auto hebben wij de volgende opsomming kunnen maken van factoren die direct en indirect invloed hebben op de autowaarde.

 • Merk – Het ene merk schrijft meer af dan het andere merk. Daardoor kan de waarde voor de occasion sterk variëren. Toch is het merk een breed begrip en kan er binnen een merk een sterk verschil zitten in het percentage afschrijving per model. Hierdoor kan de dagwaarde na een aantal jaar gebruik sterk uiteenlopen met de cataloguswaarde.
 • Model – Populaire modellen hebben over het algemeen een hoge occasionwaarde. Het betreft dan meestal kleine / middenklasse voertuigen die tweedehands populair zijn. Vooral grote luxe auto’s met grote motoren zijn tweedehands moeilijker te verkopen en daarom is de prijs daarvoor relatief lager. Op modelniveau is de uitvoering belangrijk en van direct effect op de prijs.
 • Uitvoering – De belangrijkste zaken van invloed op de waarde zijn onder andere airconditioning, climate control, elektrische ramen, cruise control en veiligheidsmaatregelen zoals het aantal airbags. Een occasion met airconditioning kan gemakkelijk 1000 euro duurder zijn dan eenzelfde auto zonder.
 • Aantal eigenaren – Belangrijk maar wel steeds minder belangrijk. Het aantal eigenaren is altijd een van de belangrijke factoren van waarde geweest. Een auto met weinig eigenaren is meer waard dan een auto met veel. Toch wordt er de laatste jaren meer gekeken naar de onderhoudshistorie dan het aantal eigenaren.
 • Onderhoudshistorie en geldigheid APK keuring – Een goed onderhouden auto is altijd meer waard. Logisch, want zo’n auto is betrouwbaarder en de toekomstige onderhoudskosten zullen lager en beter in te schatten zijn. Zeker wanneer een voertuig recent onderhoud heeft gehad en de bonnen van het onderhoud aanwezig zijn is de prijs die je kunt vragen / moet betalen het hoogst. Uiteraard is een geldige APK keuring een positieve invloed.
 • Kilometerstand – Hoe lager de kilometerstand, hoe hoger de waarde van een auto en visa versa. Minstens zo belangrijk is tevens dat de kilometerstand aantoonbaar logisch is. Tellerfraude is een absolute ‘no go’. Auto’s waarbij de kilometerstand niet gecontroleerd kan worden, zoals import auto’s, zijn daardoor altijd minder waard.
 • Schadeverleden – Schade en oude schade zijn van invloed op een negatieve manier. Vooral ernstige schade in het verleden doet afbreuk aan de waarde van een auto.
 • Staat van de auto – The look en feel is key! Ziet de auto er als nieuw uit en is de bekleding en het interieur netjes? Dan het je een dikke +, krassen en beschadigingen doen flink afbreuk aan de waarde.
 • Roken in de auto – De lucht van sigarettenrook is voor veel mensen een flinke afknapper, deze geur is amper te maskeren en blijft jarenlang hangen. Bij inruil levert een rokers auto zonder twijfel 500 tot 1000 euro minder op. Omdat een rokersauto moeilijker verkoopt.

Wat is de waarde van mijn auto – een nadere bespreking

Iedere autobezitter of toekomstig auto eigenaar weet dat begrip van waarde van een auto belangrijk is. Wanneer je een auto gaat kopen wil je inzicht in de actuele waarde, zo weet je zeker dat je niet te veel betaald. Omgekeerd wil je, wanneer je je auto gaat verkopen of inruilen, precies weten hoeveel je wagen nog opbrengt. Je realiseert immers dat het autobedrijf waar je de wagen inruilt of de particulier / handelaar aan wie je de auto aanbiedt, graag zo min mogelijk wil betalen. Terwijl het juist in jouw belang is om er zo veel mogelijk voor terug te krijgen.

De online kenteken check geeft je inzicht in deze zaken en meer. Doe deze check via onze website vind het antwoord op de vraag “hoeveel is mijn auto waard“. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf eerst in te lezen. Op deze pagina geven wij informatie over alle zaken die relatie hebben tot het bepalen en begrijpen van autowaardes. Heb je vragen of toevoegingen, geef deze aan ons door zodat wij onze informatie kunnen blijven verbeteren.

Welke definities zijn er om de waarde van een auto weer te geven?

Bij het natrekken van de waarde van een voertuig zal je erachter komen dat hetzelfde voertuig diverse waarderingen kan krijgen. Hoeveel je auto waard is wordt bepaald door de definitie en een aantal belangrijke factoren. Als eerste geven wij je inzicht in de diverse definities en de betrokken instanties. Je zal zien dat de waarde indicatie afhankelijk is van waar in de handelsketen het voertuig instroomt en wie de belanghebbende is. De onderstaande tabel laat zien welke definities er zijn en wie de belanghebbende zijn:

Hoeveel is mijn auto waard – verschillende soorten waarden

DefinitieUitleg definitieBelang particulierBelang dealer / garagebedrijf / handelaar Belang Verzekeraar
NieuwwaardeDe nieuwwaarde van een voertuig is de prijs die nieuw voor het voertuig is betaald of daadwerkelijk betaald moet worden.De aanschafprijs van een voertuig is altijd onderhandelbaar. Onderhandel over de prijs en de opties, kom tot een daadwerkelijke nieuwprijs. De dealer zal trachten om zoveel mogelijk marge te behouden middels onderhandelingsmethodes waarbij opties, voorwaarden en inruilwaardeDe verzekeraar wil dit bedrag weten om indien men de auto tegen nieuwwaarde verzekerd in verzekering te kunnen nemen. De nieuwwaarde is dan het verzekerd bedrag.
CataloguswaardeDe cataloguswaarde is de prijs van een ‘algemeen uitgevoerde wagen’ afgegeven als vanaf prijs in de catalogus.Indicatieve prijs voor de consument.Waardepropositie van het automerk en het betreffende model. Afgeven van prijsrichtlijn naar consument.Deze waarde wordt maar zelden door een verzekeraar gehanteerd. Zij gebruiken dit eerder als referentiekader, om te zien of de nieuwwaarde reëel is.
TaxatiewaardeDe taxatiewaarde is de vastgestelde waarde van een voertuig na taxatie.Tweezijdig belang voor de consument. Enerzijds is een hoge taxatie gewenst en anderzijds soms juist een lage taxatie.
Bij uitkeren van verzekering is een hoge taxatie het beste voor de voertuigeigenaar.
Bij import is een lage taxatie gewenst omdat er dan minder BPM betaald moet worden.
Bij verkoop / inruil is een zo hoog mogelijke taxatie gewenst.
Zie onderdeel verzekering in de volgende kolom.De belastingdienst wil bij import weten wat een auto waard is om de BPM te bepalen.De inkoper van het autobedrijf / of koper zal een lage taxatie bedingen om de auto goedkoop in te kopen.Verzekering wil vooral bij oldtimers en bijzondere voertuigen weten wat het voertuig waard is ten behoeve van de premie / het in verzekering genomen bedrag.


Verzekeraars zullen ook in geval van schade aan andere voertuigen aangebracht door de verzekerde een taxatie laten uitvoeren om ervoor te zorgen dat het uit te keren bedrag zo laag mogelijk is.
InruilwaardeDe inruilwaarde is het bedrag wat men voor een auto terugkrijgt wanneer deze wordt ingeruild op een andere auto.Als consument wil je de inruilprijs van je oude auto zo hoog mogelijk hebben met minimaal effect op de onderhandeling op het aankoopbedrag.De inkoper wil het voertuig zo voordelig mogelijk inkopen of onder aan de streep zo veel mogelijk marge creëren. Dit kan door een lage inruilprijs worden behaald maar ook door een goede inruilprijs te gebruiken om te misleiden / af te leiden van de onderhandeling op het aankoopvoertuig.Geen belang.
HandelswaardeDe handelswaarde is het bedrag wat het voertuig in de handel opbrengt. Ofwel, het bedrag wat een auto oplevert wanneer deze door een handelaar wordt opgekocht.Dit is de prijs die je als consument altijd kunt krijgen bij verkoop aan een handelaar. Deze prijs is aanzienlijk lager dan de marktwaarde.Autohandelaren profiteren van scherpe inkoopprijzen door voertuigen op veilingen in te kopen en/of bij onderlinge handel. Steeds meer consumenten bieden hun auto online aan handelaren aan.Geen belang.
RestwaardeDe restwaarde is het bedrag wat een rijtuig na afschrijving nog waard is. Restwaarde waarderingen worden voornamelijk gebruikt bij zakelijk autobezit ten behoeve van de belastingdienst.Ondernemers / bedrijven stellen de restwaarde vast en schrijven het voertuig, meestal in zo kort mogelijke tijd af. Dit heeft als voordeel dat de afschrijving van de winst van de onderneming afgetrokken mag worden.Handelaren / autozaken kunnen dit soort voertuigen op relatief jonge leeftijd terug in de showroom verwachten. Zij zijn blij met dit soort inruilingen omdat ondernemers met oog op btw aftrek graag zaken doen met bedrijven.Geen belang.
SloopwaardeDe sloopwaarde is de prijs die je voor je auto terug krijgt als deze naar de sloop gaat. Een sloopauto kan een schadeauto zijn of een oude auto waarbij de kosten voor APK keuring niet opwegen tegen de waarde van het voertuig.De consument een sloopvoertuig inruilen tegen een kleine vergoeding of zelf naar de sloop brengen. Bij inruil levert een sloopwagen niet veel op.De handelaar / autozaak zal zo min mogelijk bieden. Zij slopen de auto vaak niet zelf maar verkopen de auto voor een vaste prijs door aan een sloperij. Het kan ook zijn dat ze doen voorkomen alsof het een sloopauto is en deze toch nog opknappen voor verkoop. Hiermee wordt de inkoopprijs gedrukt.Alleen van invloed bij een schadeclaim waarbij de auto naar de sloop gaat. Belang is zo veel mogelijk voor deze auto terug krijgen.

Belangrijke prijsdefinities in de autohandel

Wanneer je een auto wilt kopen of verkopen is het belangrijk om kennis te nemen van prijsdefinities binnen de handel. Dit zijn totaal anders dan definities dan de eerder besproken waarde definities. De bovenstaande termen geven een statische, meestal indicatieve bepaling weer, terwijl onderstaande termen juist specifiek zijn. Wat is mijn auto waard? Dat hangt af van onderstaande punten:

 • Vraagprijs – De vraagprijs is de prijs waarvoor je een auto kunt kopen. De term ‘vraag’ geeft aan dat men het vraagt maar dat er wel ruimte is voor onder onderhandeling.
 • Vaste prijs – Vaste prijs wordt meestal gebruikt om aan te geven dat de prijs, welke de verkoper voor iets vraagt, niet onderhandelbaar is.
 • Marge auto – Hierover kan een bedrijf geen BTW terugvorderen, het betreft een scherp geprijsde auto.
 • Prijs voor BPM – De vraagprijs voor een import auto die nog niet op Nederlands kenteken is gezet en waarvoor de BPM nog moet worden voldaan.
 • Exportprijs – Prijs wat het voertuig kost zonder kenteken.
 • Netto exportprijs – Wat de auto netto kost bij exporteren.
 • Verkoopprijs – De prijs waarvoor men de auto te koop heeft staan. Deze is, net als de vraagprijs, onderhandelbaar.

Wat is mijn auto nog waard is dus niet eenduidig te beantwoorden.

Welke instanties leveren data voor het bepalen van waardes?

Voertuigdata wordt door diverse instanties verzameld en beschikbaar gesteld. Hieronder een overzicht van de betrokken instanties.

InstantieWelke data leveren zij?Additioneel
Rijksdienst Wegverkeer (RDW)De RDW beheerd het volledige voertuigregister en is verantwoordelijk voor het registreren van voertuigen en tellerstanden.Semi overheidsorganisatie.
Nationale Auto Pas (NAP)Nationale Autopas (NAP) heeft van 1991 tot 2015 tellerstanden geregistreerd en consumenten de mogelijkheid geboden tellerstanden te controleren. Deze taak is nu overgedragen aan de RDW.Opgeheven en haar taken overgedragen aan de RDW.
ANWBANWB geeft middels koerslijsten informatie af aan databases om waardecalculaties te doen.Van origine de Nederlandse wegenwacht. Tegenwoordig breed actief in de automotive en reisindustrie.
BOVAGBOVAG werkt samen met de ANWB aan koerslijsten.Belangenvereniging en keurmerk voor garantie op voertuigen.
VWELevert vrijwel alle RDW kenteken geregistreerde data. Zij zijn databeheerder en dataprovider van deze voertuiggegevens.Software en databeheerder.
VerzekeraarsMaken gebruik van koerslijsten en bepalen aan de hand hiervan wat een auto waard is.N.V.T.
TaxateursBetreft een fysieke inspectie van de auto en rapportage daarvan in vorm van een taxatierapport.Voornamelij

De waarde van een auto bepalen doe je zo!

De vraag naar occasions is gigantisch, maar betaald u niet te veel en krijgt u wel voldoende terug voor uw oude auto? Juist om antwoord te krijgen op de vraag “hoeveel is mijn auto waard?” of “wat is de waarde van deze auto?” bent u hier aan het juiste adres. U kunt op onze website een gratis kentekencheck doen. Dit geeft u de mogelijkheid om exact te achterhalen wat een auto op dit moment waard is. Handig bij inruil, verkoop en aankoop.


Wat is mijn auto waard?

Waarom moet is het verstandig om voor dat je gaat onderhandelen een waardebepaling te doen?

Wat is mijn auto waard? De actuele opbrengst van een wagen is afhankelijk van diverse factoren. Uiteraard is de grootste factor de ‘wat de gek ervoor geeft factor’. Toch is het onverstandig om hierin mee te gaan. Hoe lastig het ook klinkt, zeker wanneer u enthousiast bent over een auto, blijft het van groot belang om het voertuig eerst te taxeren op kenteken. Wie inzicht heeft in de marktwaarde komt goed beslagen ten ijs. Dit inzicht helpt u bij het onderhandelen en inschatten of het aanbod marktconform is. U kunt tevens afwegen of u uw wagen wilt inruilen of zelf verkopen door het bedrag wat men ervoor biedt af te zetten tegen de marktwaarde / de verwachte opbrengst bij particuliere verkoop via bijvoorbeeld Marktplaats.

Het waarderapport houdt rekening met factoren waarbij afschrijvingspercentage en kilometerstand de belangrijkste parameters zijn. Op deze pagina bespreken wij in detail wat deze factoren zijn en welke invloed deze hebben op de werkelijke van een auto. Dit zal u helpen begrijpen hoe een taxatie tot stand komt en waarom er in de autohandel met verschillende prijzen en definities wordt gewerkt. Dit helpt u bij het afwegen / bepalen van uw maximum aankoopbedrag voor een specifiek voertuig en het bepalen van de ondergrens van de inruilwaarde. Allereerst aandacht voor de dagwaarde en het verschil tussen de actuele en inruilwaarde van een voertuig.

Dagwaarde auto vs Inruilwaarde auto

Dagwaarde auto

De werkelij van een auto, wat is dat eigenlijk? De definitie van de actuele hebben we hierboven besproken. Toch zijn er nog altijd veel mensen die deze definitie verwarren met de prijs bij inruil, terwijl er wel degelijk grote verschillen zijn tussen beide waardes. De dagwaarde wordt voornamelijk gebruikt door verzekeraars. Zij gebruiken deze als maatstaaf om te bepalen welk bedrag zij dienen uit te keren in geval van een schadeclaim. Dit bedrag komt totaal niet overeen met de prijs die u voor uw oude auto terugkrijgt bij inruil. Voor het bepalen van deze autowaarde worden inruilprijsfactoren zoals de tellerstand, uiterlijke staat en onderhoudshistorie in beginsel niet meegenomen. Toch kan de onderhoudshistorie wel worden meegenomen om het bedrag op te krikken. Stel u gaat een schadeclaim indienen en het claimbedrag valt tegen, dan kunt u het uitkeringsbedrag opkrikken door aan te tonen dat u bijvoorbeeld recentelijk grote investeringen in onderhoud heeft gedaan. In tegenstelling tot wat de meeste particulieren denken is het uitkeringsbedrag onderhandelbaar. De verzekeraar zal altijd trachten een zo laag mogelijk bedrag uit te keren, hoe minder de verzekeraars uitkeren, hoe meer rendabel de business voor hen is.

Tenzij uw voertuig is verzekerd tegen nieuwwaarde / aanschafprijs zal u dus altijd minder terugkrijgen voor uw auto bij een schadeclaim. De prijs bij inruil is vaak hoger en de verkoopprijs nog hoger. Hoe zich dit precies tot elkaar verhoudt is het best uit te leggen aan de hand van een praktijkvoorbeeld. Zoals u zal zien zijn de inruil-, dag- en verkoopwaarde totaal andere waarderingen.

Voorbeeld uit de praktijk:

Peter heeft onlangs een Opel Corsa uit bouwjaar 2010 gekocht met 84.000 kilometers op de teller. Hij heeft er 8.200,- euro voor betaald inclusief een afleverbeurt en BOVAG-garantie. Peter kan zijn geluk niet op, hij rijdt geweldig en iedereen in zijn omgeving vindt het een mooie wagen. Omdat het een flinke investering is beslist Peter te kiezen voor een allrisk autoverzekering. Hij gaat ervan uit dat hij dan goed verzekerd is. Helaas maakt Peter na 4 maanden al brokken, hij vergeet voorrang te verlenen en botst tegen een andere auto op. Ondanks de relatief lage snelheid wordt de auto total loss verklaard. Gelukkig is Peter allrisk verzekerd, tenminste hij denkt dat hij het goed heeft geregeld en maakt zich dus niet heel veel zorgen. De auto wordt weggesleept en de verzekeraar laat weten de waarde op die dag uit te keren omdat herstellen van het schadevoertuig meer zou kosten. Peter krijgt 6.300,- euro op zijn rekening gestort. Hij blijkt verzekerd te zijn tegen de dagwaarde en is ondanks de allriskdekking flink de pineut. Dit had hij zeker niet zien aankomen, want zo snel kan een auto toch niet afschrijven? Dat klopt, wil hij dezelfde auto kopen, dan moet hij opnieuw rond de 8.200 euro betalen. Had hij zijn auto ingeruild op een iets nieuwere versie, dan had hij er nog zo’n 7.500 euro voor teruggekregen. Ondanks de allriskdekking heeft hij flinke schade geleden, uiteraard wel veel minder dan met een normale WA dekking, want dan had hij er niks voor terug gehad.      

Dagwaarde bepalen – Better safe than sorry

Zoals het bovenstaande voorbeeld illustreert is het slim om te weten tegen welke waardering u in verzekering bent genomen. Zo voorkomt u, dat u net als Peter, voor nare verassingen komt te staan. U kunt voorkomen dat u niet weet voor welk bedrag u verzekerd bent door de RDW dagwaarde check te doen.

Nieuwsgierig geworden naar de inruilwaarde van uw auto?

De inruilwaarde aan de andere kant is de waarde van de auto op basis van onder andere RDW voertuiggegevens, de tellerstand van een auto middels een NAP certificaat en het aantal eigenaren dat de auto heeft gehad. De inruilwaarde van een auto is de prijs die een garagebedrijf of autohandelaar voor de auto geeft indien u deze inruilt bij de aankoop van een nieuwe of andere occasion. Wilt u dus een nieuwe of tweedehands auto kopen bij een dealer of garagebedrijf dan kunt u de “inruilwaarde auto berekenen”. Vraagt u zich af wat uw auto waard is bij inruil? Dan kunt u met een kenteken check de inruilwaarde auto berekenen.

Door een kentekencheck op kentekencheckonline te doen kunt u zowel de dag- als de inruilwaarde van een auto berekenen. De bedragen verschillen vaak wel enigszins omdat dealers natuurlijk een marge hebben om winst te draaien. Er is dus geen eenduidig antwoord op de vraag “Wat is mijn auto waard” of “Hoeveel is mijn auto waard” daar beiden ietwat uit elkaar liggen. Om de waarde van de auto te checken dient u dus de autowaarde check te doen. Vul bovenaan deze pagina uw kenteken in om de waarde van een auto op te vragen.

Waarde auto RDW bepalen

Door de waarde auto op basis van het RDW kenteken te bepalen kunt u bij benadering de actuele auto en inruilwaarde van een auto berekenen. Dit kan handig zijn bij de aankoop van een nieuwe auto bij een dealer of de aan of verkoop van een auto aan een andere particulier. Immers, inzicht in de actuele waarde van de auto kunt u eenvoudig berekenen of u teveel voor een auto dreigt te bepalen of dat het een goede koop betreft. Aan de andere kant kan een auto waarde check ook zorgen dat u meer inzicht heeft in het aankoop proces van een occasion. Laten we eens beter gaan kijken naar het aan en verkoop proces van een auto in relatie tot de vraag “Hoeveel is mijn auto waard”.

Auto verkopen? Hoeveel is een auto waard?

Als u een auto wilt verkopen dan wilt u natuurlijk zou goed mogelijk inschatten hoeveel geld u daarvoor kunt vragen. In die zin maakt het niet uit of u rdw kentekengebonden auto waarde wilt berekenen in geval van de verkoop aan een particulier of de inruilwaarde auto in geval van verkoop aan een garage. In beide gevallen wilt u natuurlijk een antwoord op de vraag “Wat is mijn auto waard”. Enfin, het moge duidelijk zijn dat het bepalen van de dagwaarde auto prioriteit heeft. Dit kunt u uitrekenen middels onze RDW kentekencheck die u bovenaan elke pagina vind. De kentekencheckonline van Kentekencheckonline.nl geeft inzicht in alle RDW voertuiggegevens (geen sprake van samenwerking met de RDW) alsook het schadeverleden van een auto, het aantal eigenaren dat de auto heeft gehad en de kilometerstand gegevens. Op basis van deze informatie kunnen wij de dagwaarde auto berekenen. Zodra u de waardebepaling van uw auto heeft afgerond is het tijd om de auto te verkopen. Wat is mijn auto waard bij verkoop? Dat is niet alleen afhankelijk van de waarde die uit de check rolt. De huidige waarde van uw auto die uit de check rolt kunt u, in geval van uiteindelijke verkoop, beïnvloeden. Als kopers of garagebedrijven de waarde auto bepalen kijken zij namelijk ook naar de staat van het interieur en of de auto schoon is of niet. Door de auto goed schoon te maken kunt u proberen de auto waarde naar boven te krijgen.

Ook de inruilwaarde auto kunt u beïnvloeden. Door de auto tip top in orde te maken bespaart u de garage of de autodealer schoonmaak kosten. Gaat u de auto inruilen in plaats van verkopen dan kunt u de kopende partij wijzen op de staat van de auto. Wellicht kunt u er op die manier meer geld voor krijgen.

Wat is je auto waard bij verkoop op internet

Tweedehands auto kopenWat uw auto waard is hangt ook af van de manier waarop u hem onder de aandacht brengt. Op internet gelden natuurlijk andere regels dan bij een inruil. Op het internet zijn er heel websites waarop u een auto kunt verkopen. Op deze sites staan tienduizenden auto’s te koop. Om een antwoord op de vraag “wat is de waarde van mijn auto” te krijgen dient u, naast de waardecheck auto, ook te bepalen wat het algehele aanbod op de site is. Hoeveel uw auto waard is wordt namelijk in grote mate beïnvloed door het aanbod van vergelijkbare auto’s. Dit betekent dat de waarde van uw auto dit uit de kentekencheckonline rolt een gemiddelde waarde is. Op het moment dat er veel vergelijkbare auto’s te koop staan op het internet en mensen onder deze rdw autowaarde gaan zitten beïnvloed dit de waarde van jouw auto in negatieve zin. Kies jij er bijvoorbeeld voor om je auto voor een hoger bedrag dan gemiddeld te koop te zetten dan bestaat de kans dat je de auto in zijn geheel niet kunt verkopen.

Vrijwel iedereen die zijn auto wilt verkopen of inruilen vraag zich af “hoeveel is mijn auto nog waard”. Om uw auto goed onder de aandacht te brengen is een opvallende advertentie belangrijk. Daarnaast moet natuurlijk ook de verkoopprijs van de auto goed zijn. Zoals u net heeft kunnen lezen heeft u middels onze kenteken check al de dagwaarde van een auto kunnen berekenen. U weet dus al wat uw auto, gemiddeld gezien, waard is. Afhankelijk van de snelheid waarmee u een auto wilt verkopen kunt u ook besluiten om vergelijkbaar aanbod te bekijken. Door op internet vergelijkbare tweedehands auto’s te bekijken kunt u de dagwaarde auto van uw voertuig vergelijken met anderen. Hierdoor kunt u de waarde van uw auto nog beter bepalen. Vergelijk uw auto met andere auto’s op onderdelen, gereden kilometers, de staat van het interieur en ga zo maar door. Heeft u meer tijd en wilt u graag onderhandelen over de waarde van uw auto dan kunt u natuurlijk meer vragen dan het bedrag dat uit onze dagwaarde auto RDW check komt. Sowieso ligt de vraagprijs van een auto vaak hoger dan de definitieve verkoopprijs. Ten slotte kunt u eventuele verkopers ook nog interesseren door een NAP certificaat van Nationale Autopas bij de verkoop te leveren. Dit NAP rapport laat zien in hoeverre de rdw kilometerstand van het voertuig logisch of onlogisch is. Wilt u de tellerstand van de auto controleren dan kunt u het beste gebruik maken van de tellerstand controle van de RDW via de officiele RDW website.

Auto kopen? Hoeveel is een auto waarde?

RDW checkDe RDW dagwaarde check van Kentekencheckonline.nl is vanzelfsprekend ook geschikt voor mensen die een tweedehands auto willen kopen. De waarde auto RDW wordt via onze tool zo dicht mogelijk ingeschat. Wij spreken over de RDW waarde omdat alles op basis van het bij het RDW geregistreerde kenteken is op te vragen. Indien u een auto op het oog heeft dan vult u simpelweg het RDW kenteken tezamen met de kilometerstand in op de tool. De tool berekent automatisch het antwoord op de vraag “Wat is mijn auto waard” en geeft daarmee de mogelijkheid om, bij benadering, de dagwaarde auto te berekenen. Kilometerstand controleren kan bij diverse websites toch heeft de officiele RDW tellerstand check via de RDW altijd de voorkeur. Alternatief is de autoverleden kilometerstand check.

De meeste mensen die een occasion kopen doen dit via het internet. Hier staan tienduizenden tweedehands auto’s te koop aangeboden. Niet elke verkoper heeft goede intenties. Zoals u in een eerder bericht heeft kunnen lezen wordt er veel gesjoemeld met kilometerstanden. Alleen al om die reden is het aan te raden om een tellercheck te doen aangevuld met een dagwaarde auto controle. Doet u een dergelijke controle niet dan weet u nooit zeker of u teveel betaald voor een auto of dat er wellicht gefraudeerd is met de kilometerstand. Door een kenteken na te trekken kunt u voorkomen dat u een miskoop doet.

Veel van de occasions op internet zijn auto’s van enkele jaren oud. Zoals u wellicht weet neemt de dagwaarde auto rdw snel af nadat een nieuwe auto de garage verlaat. Met name auto’s met veel gereden kilometers en slecht onderhoud zijn minder waard dan de catalogusprijs. We hoeven u waarschijnlijk niet te vertellen dat de aankoopprijs van een auto bepalend is. Als u duidelijk voor ogen heeft wat de werkelijke autowaarde is dan maakt dit de onderhandelingen een stuk eenvoudiger. Immers, met een taxatierapport kunt u aantonen wat de werkelijke dagwaarde auto is. Daarbij is het ook eenvoudiger om in te schatten welke marge u nog heeft om eventuele aanpassingen aan de auto te laten doen. Zijn er bijvoorbeeld kleine mankementen aan de auto dan kunt u in de onderhandelingen aangeven welke bedragen er nodig zijn om de noodzakelijke reparaties uit te voeren. In de volgende alinea gaan we dieper in op het belang van een waarde check.

Dagwaarde auto – autowaarde bepalen bij verkoop

De autowaarde bepalen is onmisbaar bij zowel de verkoop of aankoop van een occasion. De dagwaarde auto geeft, zoals u heeft kunnen lezen, inzicht in de waarde van een auto. Indien u een auto wilt verkopen kunt de waarde auto middels het kenteken berekenen. Vul simpelweg uw kenteken bovenaan de pagina in en wij berekenen de waarde van de auto. Dit bedrag kunt u vervolgens gebruiken om de uiteindelijke vraagprijs van uw auto te bepalen. U kunt ervanuit gaan dat ook een eventuele koper heeft berekend hoeveel een auto waard is. Het kan zelfs zo zijn dat ze op basis van uw kenteken de dagwaarde auto hebben berekend.

Auto waard bij inkoop – Hoeveel is mijn auto waard?

Indien u een auto wilt kopen en u heeft een waarde check gedaan dan staat u sterker in de onderhandeling. U weet namelijk wat de rdw autowaarde is. Indien de verkoper hier niet van op de hoogte is weet hij of zij dus niet in welke mate u geïnformeerd bent. De vraagprijs van een tweedehandsauto is vaak hoger dan de werkelijke dagwaarde. In de onderhandeling doet u er dan ook verstandig aan om onder de vraagprijs van de auto te gaan zitten. Daarbij kunt u ook nog “afdingen” op zaken als roestplekjes, een vuil interieurs, kleine krasjes en dergelijke. Geef aan hoeveel geld u daaraan kwijt verwacht te zijn en breng die in mindering op de vraagprijs. Als u flink onder de berekende dagwaarde van de auto kunt komen weet u dat u een goede koop heeft gedaan.

Wat is mijn auto waard? – Inruilwaarde auto bij een dealer

In de introductie van dit bericht hebben we al gemeld dat er een verschil zit tussen dagwaarde van een auto en de inruilwaarde ervan. Hieronder gaan we wat dieper in op de inruilwaarde van de auto en het bepalen daarvan via de rdw kentekencheck. Ook leggen we uit hoe u de inruilwaarde van een auto kunt berekenen. De inruilwaarde auto is de autowaarde die u krijgt in contanten indien u ervoor kiest om de auto in te ruilen bij een dealer of garagebedrijf. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat de inruilwaarde van een auto per dealer verschilt. Hoeveel u voor uw auto krijgt indien u hem inruilt hangt dus af van de dealer dan wel het garagebedrijf waar u voor kiest. Door een kenteken check en een dagwaarde check te doen kunt u wel bepalen wat de geschatte inruilwaarde auto zou moeten zijn. Dit kunt u gebruiken indien u de auto wilt verkopen aan een dealer. Als u zich afvraagt wat is mijn auto waard dan dient u zich te beseffen dat de inruilwaarde van de auto vaak lager ligt dan het bedrag die u krijgt indien u hem verkoopt aan een particulier. Dit is natuurlijk logisch daar de dealer dan wel het garagebedrijf een extra service verleend. Vaak wordt de auto opgeknapt, krijgt hij nog een extra onderhoudsbeurt en wordt de APK gedaan. Ook heeft een garagebedrijf een bepaalde marge nodig omdat hij meer kosten maakt dan een particulier. Denk aan het betalen van personeel, het betalen van huur voor de garage en aanverwante kosten.

Wat is de dagwaarde van mijn auto bij inruil

Heeft u al een nieuwe auto gekocht dan hoeft u zich niet meer af te vragen of u de auto gaat verkopen of toch inruilen. Indien u nog geen nieuwe auto heeft gekocht dan is de vraag wel van toepassing. Zeker indien u de nieuwe auto wilt kopen bij een autodealer. Daarbij is het belangrijk om te beseffen dat de inruilwaarde van een auto lager ligt dan de dagwaarde van de auto. Dit gezegd hebbende is het belangrijk om op basis van de rdw auto waarde aan het rekenen te slaan. Als u een flinke auto dagwaarde heeft en u kunt uw auto voor meer geld dan dit bedrag krijgen dan kan het interessant zijn om hem aan een andere particulier te verkopen. Met het bedrag dat u heeft verdiend kunt u vervolgens bij de dealer dan de nieuwe auto kopen. en andere mogelijkheid is om uw auto in te ruilen. U krijgt dan een korting op de aankoopsprijs van uw auto. Wij raden u aan om de dagwaarde van de auto te berekenen middels de kenteken check. Op basis daarvan kunt u bepalen wat het interessants is om te doen.

Het antwoord op de vraag “wat is de dagwaarde van mijn auto bij inruil” hangt van veel verschillende zaken af. Naast de voor de hand liggende zaken als de onderhoudsstaat van uw auto, het aantal gereden kilometers, het merk en het type auto is ook de meer zichtbare staat van invloed. Kiest u voor het inruilen van de auto dan dient u de auto zo schoon en opgeruimd mogelijk bij de dealer af te leveren. Een schone en fris ruikende auto levert altijd meer op dat een viezige en naar rook stinkende auto. Klik hier voor de inruilwaarde auto.

Wij hopen met deze uitgebreide pagina meer inzicht te hebben gegeven in de verschillen tussen de dagwaarde en inruilwaarde van uw auto en hoe u beiden kunt berekenen. Mocht u vragen of opmerkingen hebben dan horen wij dat graag.

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

SaveSave

Wist je dat 1 op de 3 gebruikte auto's in Nederland een schadeverleden heeft?

Controleer Nu

25 Comments

downarrow uparrow

Leave A Comment